| 14:00 | Robert Servaas

Stinissen Service zet DAF CF in voor rioolonderhoud

Stinissen Service uit Venlo is gespecialiseerd in rioolonderhoud. Sinds kort maakt dit familiebedrijf gebruik van een nieuwe DAF CF 450 6×2 met een gespecialiseerde opbouw, een zogenaamde combi zuig- spuitwagen. De vrachtwagen is geleverd door Allers Bedrijfswagens Venlo BV.

Stinissen Service is al sinds 1993 actief als rioleringsbedrijf in de regio Venlo en omstreken. De dienstverlening omvat onder meer het reinigen van hoofdriolen, tanks en pompgemalen. “Wij hebben al twee andere DAF trucks, waaronder een kolkenzuiger die inmiddels ruim zestien jaar meedraait. Die voldoet prima en blijft nog enkele jaren in bedrijf. De nieuwe CF is voor ons een uitbreiding”, zegt Rudi Viertel, directielid van Stinissen Service. “De goede ervaringen met onze huidige trucks hebben ons uiteindelijk opnieuw voor DAF doen kiezen.”

De opbouw is verzorgd door Bekker LaGram uit Waalwijk, een bedrijf dat veel gebruik maakt van DAF chassis. “Het zijn van nature wendbare, en goed te manoeuvreren trucks die zeer geschikt zijn voor dit type werk. De nieuwe, geautomatiseerde TraXon versnellingsbak maakt het rijden nog gemakkelijker en wordt door de chauffeur ‘een genot’ genoemd. Een andere berijder noemt de truck complimenteus een beest. De CF is zeker zeer sterk”, beaamt Rudi.

Dankzij de nieuwe DAF CF kan Stinissen Service sneller en efficiënter werken. Rudi vertelt: “De nieuwe truck is aanzienlijk forser dan degene die we al hebben. Met deze opbouw is het een van de grootst mogelijke combiwagens. De totale capaciteit bedraagt 16.500 liter verdeeld over drie tanks.” Ter vergelijking, de vijftien jaar oude wagen van Stinissen Service beschikt over een totale capaciteit van 9.000 liter. “Met deze nieuwe kunnen we een groter gebied bestrijken en langer doorwerken voordat de slibtank vol zit of de watervoorraad op is.”

De nieuwe CF 450 zal zeker vijftien jaar mee moeten. Rudi: “Wij werken veel in de regio, dus erg veel kilometers zal hij niet maken. Wel draait de motor veel uren, doordat de pompen worden aangedreven via de PTO. Goed onderhoud van zowel de truck als de opbouw is belangrijk. Dealer Allers Bedrijfswagens verzorgt het onderhoud aan de truck.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie