| 22:02 | Bert Mateboer

Stille DAF’s heel interessant voor Ruud Hagens

Ruud Hagens, directeur van Datrans BV, heeft veertien nieuwe DAF’s XF 440 besteld in Silent-mode. Daarmee kon hij profiteren van flink wat Piek-subsidie.

Het lage geluidsniveau en de geringe emissie van de DAF XF levert Zwitserland-expert Datrans B.V. veel voordeel op. Enerzijds door de subsidieregeling (PiekKeur) voor geluidsarme trucks en anderzijds door de aanzienlijk lagere tol voor Euro 6-trucks. De XF 440 in Silent-mode produceert niet meer dan 72 dB.  Hagens: ,,We hebben er daarom gelijk veertien besteld. Ook het gunstige brandstofverbruik telt mee en niet te vergeten het feit dat je flink wat minder tol betaalt. In Zwitserland is het tarief voor een Euro 6-truck 85 eurocent per kilometer, 15 cent minder dan voor Euro 5.”

Zwitserland-expert

Datrans B.V. is gevestigd in het Noord-Limburgse Wanssum. Het bedrijf is opgericht door Ruud Hagens, die in 1981 met één vrachtauto begon. Hij oriënteerde zich op vervoer naar en van Zwitserland. ‘We vervoeren alles, van pakken hooi tot wasmachines, van stukgoed tot bulk. Negen jaar heb ik met die ene vrachtauto gereden. Door de specialisatie in vervoer op Zwitserland kregen we gaandeweg steeds meer opdrachten en konden we uitbreiden. Anderen haakten af in het transport op Zwitserland, vanwege de hoge kosten en het geregel.’

Met de nieuwe XF’s meegerekend heeft de onderneming momenteel twintig DAF’s in een vloot van 54 trekkende eenheden en 115 trailers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie