Stijlvolle nieuwe XF voor Chickliner
| 10:00 | Truckstar Redactie

Stijlvolle nieuwe XF voor Chickliner

Chickliner, specialist in het transport van kuikens en broedeieren, heeft een sjieke DAF XF 440 Super Space Cab in gebruik genomen.

In 2009 maakte Truckstar een mooie winterrit mee met Chickliner uit Renswoude. Bestemming was Sint-Petersburg en de lading een vracht eendagskuikens. Voor Chickliner waren dat geen ongewone ritten en anno 2013 is dat niet veranderd. Met een gemotiveerd team van kundige chauffeurs en uiterst modern materiaal maken zij bijzondere ritten door heel Europa en altijd met kuikens of broedeieren aan boord.

Extra foto's Truckstar 02/2016
Geen ongewone bestemmingen voor de mannen van Chickliner!

Nieuwe DAF XF

Gastheer van onze rit, chauffeur Dick van Garderen, ontving afgelopen 23 november de sleutels van een uiterst sjieke nieuwe DAF XF 440 Super Space Cab met de nieuwe MX-11-motor. Deze zal Dick de komende jaren naar zowel het warme zuiden brengen, als naar de landen ver boven en achter Polen. De DAF kreeg de spreuk “Happy customers our pleasure” mee als opschrift en die heeft absoluut inhoud. Want kwaliteit, dát leveren de mannen uit Renswoude.

Profielfoto - Eric
Kwaliteit (en dus hygiëne) zijn van groot belang in het kuikentransport 

Dubbelbemand

Eerder, in september 2012, kreeg Dick al een andere nieuwe truck tot zijn beschikking. In deze trekker, een Scania R500, kon de boomlange stuurman echter niet zijn draai vinden. De DAF biedt hem meer ruimte en aangezien veel ritten dubbelbemand worden uitgevoerd komt dat altijd van pas. De DAF werd geleverd door Bakker Bedrijfswagen Groep. (Openingsfoto: Erwin Visser)

Speciale Voertuigen Special 2011
Ook Scania’s (en één Volvo) maken deel uit van de Chickliner vloot (Foto: Erwin Visser)

Stijlvolle nieuwe XF voor Chickliner
Hier staan twee compleet andere trucks, dat mag gezegd worden! (Foto: Erwin Visser)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie