| 07:00 | Arjan Olsthoorn

Stichting Noah4All met zieke kinderen naar Circuit Zandvoort

Stichting Noah4All laat een glimlach weer terug komen op het gezicht, even de pijn en het verdriet van de ziekte vergeten en gewoon genieten. Dat hopen zij te bereiken bij de mensen die lijden aan een (ongeneeslijke) ziekte. Op 30 augustus vertrok de stichting met een stoet aan trucks en met 15 zieke kinderen naar Circuit Zandvoort.

Frank en Esther Bakker van Noah4All vertellen: “Wij hebben met kleine Noah, die straalt als een heldere ster aan de hemel, iets afgesproken. Die afspraak is, dat wij als stichting Noah4All één keer per jaar een dag organiseren speciaal voor kinderen die dezelfde strijd voeren als dat Noah heeft gedaan. 30 augustus was de datum waarop wij met 15 kinderen iets speciaals gingen doen, het was een dag met een glimlach van oor tot oor, even niet aan die ziekte denken maar volgas naar Zandvoort!” De 15 kinderen die de dag van hun leven beleefde zijn allemaal in behandeling in het Prinses Máxima Centrum. Zij hebben (of hadden) dus allemaal een vorm van kanker.

Kennismaking

Het verzamelen van de kinderen en chauffeurs met hun trucks gebeurde bij de sneeuwvloot van Schiphol. Tussen de deelnemers zat ook een dappere dame en speciaal voor haar werd een leuke chauffeuse geregeld. De chauffeurs stelde zich, met hun trucks, voor aan de zieke kinderen. Frank: “Iedereen vond het best een beetje spannend. Met de kennismaking kwamen ook de verhalen los, en die zijn iedere keer weer aangrijpend. De lach kwam er toen wij gingen instappen, geheel in de stijl van het racen werden de motoren gestart.”

Noah4All

Vier motorrijders van de Marechaussee en twee begeleidingsvoertuigen escorteerde het Noah4All-konvooi naar het vernieuwde Circuit Zandvoort. De run over Circuit Zandvoort was gepland om 15.30 uur. “De baan werd vrijgegeven en wij mochten proeven van het nieuwe asfalt en de mooie banking van de Arie Luyendijkbocht. ‘Als je geen genoeg gas geeft val je zo om’ was het deskundig advies wat van de bijrijdersstoel kwam, dus werd er een tandje bij gegeven,” vertelt Frank. Er werd luid toeterend langs de tribune gereden alwaar de toeschouwers spontaan begonnen te applaudisseerden. Esther: “Het petje van de bijrijder ging achterstevoren en de volgende versnelling kwam eraan. De ogen van moeders werden groter bij het naderen de Tarzanbocht en de kleine op schoot kreeg pretoogjes. Daar doe je het voor.”

Emotioneel

Frank en Esther besluiten: “De verhalen en de bedankjes waren ontelbaar, mooi en emotioneel. Het zijn verhalen die je pakken: hoe er een strijd wordt geleverd met succes en soms zonder succes.>De ouders spreken met elkaar, maar ook de oudere kinderen zien elkaar weer terug na een lange tijd en praten even bij, met soms wat traantjes over hun gezicht. Deze dag was in het huidige coronatijdperk (met alle voorzorgsmaatregelen alom) een welkome afwisseling. De activiteiten staan bij vele organisaties op een laag pitje en elke vorm van afleiding van een heftige ziekte is volgens vele erg welkom en zo hebben wij geprobeerd om onze best te doen.”

Wil je meer informatie over stichting Noah4All of donateur worden? Neem dan een kijkje op Noah4All.nl.

1 Reactie
  1. ik vind dit prachtig dat de chauffeurs dit met de kinderen hebben willen doen ,onze zoon rijd elk jaar mee met een truckrit uit echtenerbrug met verstandelijkgehandicapten wat voor hun altijd een onvergetelijke dag is.dit zeker blijven doen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie