Floor FLUO-18-27F1
| 09:32 | Rik Werner

Sterke Floor-opleggers vervoeren constructiestaal voor Hutten

Hutten Metaal Staalbouw uit Hardenberg is aan de slag met twee uitschuifbare open opleggers van Floor. Het gaat om trailers van het type FLUO-18-27F1.

De 13,5 meter lange Floor-trailers met een toelaatbaar gewicht van 45.000 kg, kunnen volgens Hutten 6,5 meter extra worden uitgeschoven. De trailers, met hardhouten vloer en afgewerkt in een glansrode chassislak, worden dagelijks ingezet.

Centrale koker

Het chassis is uitgevoerd met een centrale koker. De binnentelescoop is een samengestelde chassiskoker met vergrendelgaten. De buitentelescoop is een samengestelde chassiskoker met ingelaste dubbele eindaanslag. Een en ander is voorzien van een luchtbediende vergrendeling van de kokers in stappen van 500 mm. De trailers hebben een SAF-luchtveerstel met drie assen en schijfremmen. De achterste as is naloop fuseegestuurd. De voorste as is voorzien van een volautomatische aslift, geschakeld via EBS, met schakelaar voor gedwongen zakken én een wegrijhulpfunctie. De accessoires bestaan onder meer uit een rvs gereedschapskist, een stalen stophoutbak, touwhaken rondom, bindogen in het randprofiel, drie rijen rongkokers in de vloer en 24 rongkokers in het randprofiel.

Floor FLUO-18-27F1

Constructiestaal

De nieuwe trailers worden ingezet voor het transport van constructiestaal naar conserveringsbedrijven en bouwplaatsen. De gemiddelde vracht weegt volgens Hutten zo’n 25 ton. Het staal wordt toegepast in de constructie van ziekenhuizen, fabrieken en bedrijfspanden.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie