Stef groep
| 11:27 | Arjan Olsthoorn

STEF Groep neemt activiteiten Nagel-Group over

De transactie zal de Nagel-Group in staat stellen de strategische optimalisatie van haar netwerk en haar beleid van heroriëntatie op de belangrijkste markten voort te zetten. Tegelijkertijd zal de STEF Groep haar aanwezigheid en netwerk in Nederland, België en Italië versterken. 

Onder voorbehoud van de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit, zal de STEF Groep op basis van deze transactie, ondertekend op 12/11/2020, vijf vestigingen, met een totale omzet van ongeveer 95 miljoen euro en circa 200 werknemers, in Italië België en Nederland overnemen.

Aansluitend op deze transactie zullen de STEF Groep en de Nagel-Group distributieovereenkomsten aangaan – om de Nagel-Group in staat te stellen voor haar activiteiten in Italië, België en Nederland gebruik te maken van het distributienetwerk van de STEF Groep; en om de STEF Groep in staat te stellen haar opdrachtgevers in deze landen betere distributiediensten aan te bieden in Duitsland en Centraal-/Noord-Europa.

Strategische optimalisatie

“Dit project maakt deel uit van onze strategische optimalisatie in Europa, waarbij we ons consequent concentreren op onze sterke bedrijfsonderdelen en hun verdere ontwikkeling.  Voor gebieden met een laag groeipotentieel binnen onze groep waren we echter op zoek naar geïnteresseerde en veelbelovende partners – zoals altijd, vooral in het belang van onze medewerkers en klanten”, aldus Carsten Taucke, CEO van de Nagel-Group.

“De ondertekening van deze overeenkomst met de Nagel-Group is een belangrijke mijlpaal in onze bedrijfsontwikkelingsstrategie. De integratie van deze vijf nieuwe vestigingen zal ons in staat stellen onze klanten meer toegevoegde waarde te bieden via onze Belgische, Nederlandse en Italiaanse netwerken en tegelijkertijd onze aanwezigheid in de internationale transportsector te versterken. We staan te popelen om de nieuwe medewerkers aan boord te verwelkomen en hun expertise in te brengen in de STEF Groep”, aldus Stanislas Lemor, CEO van de STEF Groep.

In Nederland heeft de locatie Raalte een totale oppervlakte van 5.000 m² en zal het STEF-netwerk, met reeds drie locaties in Bodegraven, Eindhoven en Raalte, in het land worden versterkt. De expertise van de vestiging op het gebied van internationaal transport zal helpen om het volledige exportpotentieel van de voedingsindustrie en nationale distributeurs gericht op andere Europese landen, in Nederland te ontsluiten.

Naar verwachting zal de transactie in januari 2021 worden afgerond, waarna de operationele overgang zal plaatsvinden in de eerste helft van 2021.

Over Nagel-Group

De Nagel-Group, gespecialiseerd in food logistics, is actief in heel Europa en heeft zijn hoofdkantoor in Versmold. Er werken ongeveer 13.000 mensen verspreid over meer dan 130 locaties. Recentelijk meldde het bedrijf een omzet van 2,1 miljard euro. Het bedrijf vervoert levensmiddelen in alle soorten en maten en in alle temperatuurbereiken. Of het nu gaat om diepvriesproducten, vlees, zuivelproducten, koffie of snoep – in opdracht van fabrikanten en retailers voorziet de Nagel-Group de consument in heel Europa dagelijks van de juiste goederen in de juiste kwaliteit op het juiste moment. Zo levert de Nagel-Group een substantiële bijdrage aan het succes van haar klanten.

Over STEF Groep

De STEF Groep is de Europese leider in geconditioneerde (-25°C tot +15°C) transport- en logistieke diensten. Haar missie: de brug vormen tussen producenten en distributeurs van levensmiddelen. STEF is aanwezig in 7 landen en heeft 19.000 medewerkers die zich inzetten om op een duurzame manier op maat gemaakte oplossingen te bieden aan levensmiddelenproducenten, retailers en leveranciers van de horeca. In 2019 heeft STEF een omzet van meer dan 3 miljard euro, het aandeel STEF is genoteerd aan Euronext Parijs.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie