Stacey leidt truckklassement Dakar
| 11:28 | Korneel Luth

Stacey leidt truckklassement Dakar

Hans Stacey is tweede geworden in de derde etappe van Dakar Rally 2016 en leidt daarmee het truckklassement.

Ook al won de Tsjech Kolomy met zijn Tatra de derde Dakar-etappe bij de trucks, Hans Stacey leidt het truckklassement dankzij de tweede plaats in deze etappe.

Verrassend was daarnaast de derde plaats vande Argentijnse coureur Frederico Villagra van Team De Rooy. Villagra is nu tevens derde in het truck-klassement.

Stacey leidt truckklassement Dakar
De Argentijnse coureur Villagra debuteert bij Team De Rooy en doet dat op verrassend sterke wijze.

Peter Versluis tweede in klassement

Als vierde kwam Peter Versluis met zijn MAN over de streep. Hij is teamgenoot van Hans Stacey bij het Eurol Veka MAN Rally team. Beide heren leiden nu het klassement met Versluis op 26 seconden achter Stacey.

De derde etappe was geen goeie truckroute, vond Hans Stacey. Hij moest zich een weg banen door de bomen. De Tsjech Martin Kolomy kon vervolgens handig gebruik maken van het pad wat hierdoor ontstaan was. 

Bomen rooien

Hans Stacey: “We hebben bomen moeten rooien. Op momenten hingen er zo veel takken op de voorruit dat we niets meer zagen. Daar kwam bij dat het vooral in het eerste deel bij vlagen fors regende en dat de ruitenwissers door de takken niet goed hun werk komen doen. “Daardoor moest ik wel het gas loslaten, want het was ook nog eens spekglad.” 

Stacey was al onderweg in de proef toen de organisatie besloot de finish van toch al ingekorte proef nog verder naar voren te halen en bij CP3 te leggen, op ongeveer 130 kilometer. 

“Daar hadden we niet op gerekend,” zegt Stacey. “Ik had gehoopt juist in de het tweede deel nog wat te kunnen goedmaken. Ik ben uiteraard tevreden met de tweede tijd, maar ik had liever gewonnen!” 

Gerard de Rooy achtste

Overigens laten de Russen ook van zich horen. Althans, Airat Mardeev. Hij werd vijfde met zijn Kamaz, gevolgt door Ton van Genugten van Team de Rooy. Gerard de Rooy kwam als achtste over de streep en staat vijfde in het truckklassement.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie