St. van de Brink
| 09:49 | Robert Servaas

St. van den Brink viert 75-jarig jubileum zonder feest

Logistiek dienstverlener St. van den Brink bestaat begin december 75 jaar. Het is een schoolvoorbeeld van een familiebedrijf dat de vernieuwing allerminst schuwt. De onderneming in zijn huidige vorm is een niet te missen schakel in tal van logistieke ketens. Met name de afgelopen jaren was er sprake van flinke uitbreiding, zonder dat de eigen oorsprong werd vergeten.

Het zijn bijzondere tijden en die betekenen ook voor St. van den Brink dat er met voorschriften gewerkt moet worden die een bedrijfsfeest onmogelijk maken. De directie van St. van den Brink wil daarom alle klanten en alle leveranciers langs deze weg bijzonder hartelijk bedanken voor de samenwerking en de gezamenlijke inzet de afgelopen jaren en decennia. “Zonder samenwerking kom je nergens, dat hebben we in al die jaren telkens weer ervaren”, zegt directeur Alex van den Brink. “We kunnen veel zelf, maar we zijn altijd weer afhankelijk gebleken van de goodwill en het vertrouwen van ons personeel, onze leveranciers en onze klanten. Het is verheugend om te kunnen melden dat we dat vertrouwen van steeds meer bedrijven krijgen”, zegt Van den Brink.

Gegroeid

Met name de afgelopen jaren is St. van den Brink flink gegroeid. Er kwamen locaties bij in Lelystad, Wormerveer, Vianen en Harderwijk. Het aantal standplaatsen is nog veel groter en het is nu er op landelijk niveau wordt gewerkt, vanzelfsprekend dat de chauffeurs door heel Nederland te vinden zijn. “Met name de overname van Knap uit Wormerveer in 2013 bracht de nodige verandering teweeg. We hebben dit steeds in goed overleg met alle betrokkenen weten te realiseren. Mensen staan voorop, menselijke relaties zijn een voorwaarde voor succesvolle samenwerking”, aldus Van den Brink. “Dat was al zo toen mijn opa voor zijn eerste vrachtwagen de financiering rond probeerde te krijgen. En het was nog steeds zo toen mijn vader met zijn wagenpark van dertig trucks in 1981 verhuisde naar de huidige hoofdvestiging in Ermelo.”

Vernieuwing

St. van den Brink speelt onverminderd een rol in de vernieuwing en verduurzaming van de logistieke operatie. Zo maakt het bedrijf deel uit van de Green Deal Zes. Om daaraan te voldoen rijden er bij St. van den Brink al tientallen trucks op LNG en een aantal op HVO. Op het gebied van data loopt St. van den Brink eveneens voorop. Directie en medewerkers werken samen met IT-specialisten waarmee wordt gezorgd dat de juiste informatie tijdig bij de juiste persoon terecht komt, met een steeds efficiëntere operatie als gevolg. Zo evolueert het bedrijf en willen we de komende 75 jaar onverkort voor onze klanten klaar staan!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie