Special – Supertruck Special 2016

Supertruck Special 2016

TRUCKSTAR SUPERTRUCK SPECIAL 2016:

Een nieuwe Truckstar Special!

Na enkele jaren een Trailers en Speciale Voertuigen Special uitgebracht te hebben, gooien we het dit jaar weer over een andere boeg met onze Supertruck Special. De tweede special die we dit jaar uitbrengen blijft traditiegetrouw de Zwaar Transport Special. Die komt aan het einde van het jaar uit, tegelijk met editie 13/2016 van Truckstar Magazine.

Abonnees krijgen de Supertruck Special bij de reguliere Truckstar, editie 07/2016. Ben jij geen abonnee? Dan bestel je de Supertruck Special gemakkelijk online via deze link.

Supertrucks: de ene nóg mooier dan de andere 

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de showtrucks en special paint-trucks die we in deze special uitlichten. Prachtige en gedurfde kleurencombinaties, schitterende special paint, prachtige afbeeldingen, mooie details en tot in de puntjes verzorgde interieurs. De mooiste trucks uit binnen- en buitenland vind je in deze special. 

Supertruck Special 2016
‘Be a badass’, dat is de boodschap die Marcel en Nicole de Zwart uitdragen met hun Scania R730. Het is een tekst van pop-artiest Pink, die zelf ook op de truck vereeuwigd is. Het zwart, blauw en parelmoer van de truck versterken die boodschap alleen maar. 

Supertruck Special 2016
De nieuwste van Weeda is een Scania R450 – geen V8 – maar wel weer iets heel bijzonders, al is de Weeda-stijl natuurlijk onmiskenbaar. Het thema van de nieuwe Scania is de Nederlandse televisie-serie Penoza en dat is op verschillende plekken prachtig te herkennen.

Supertruck Special 2016
Hij is groen en zwart, heeft een zeer scherpe blik en is ‘heavily modified’, de Mercedes-Benz Actros ‘Highway Hero’ bulk-combi van Mika Auvinen uit Finland. Dit is een showtruck van het hoogste kaliber en barst van de gave en bizarre details, waarbij het scherp kijkende front het meest in het oog springt.

Supertruck Special 2016
De broers Marijn en Johan de Groot hebben allebei wat met trucks en met het Zweedse merk Volvo. Ze zetten allebei in 2015 hun eigen, nieuwe, schitterende Volvo-trekkers op de weg. Marijns platte FH voorloper veroorzaakte een storm op alle social media met het uiterst doeltreffende en geslaagde ontwerp en resultaat. Johan deed daar eind 2015 nog een schepje bovenop met zijn bijzondere FH16 Globetrotter, eveneens met voorloopas.  

Supertruck Special 2016
Lars Verbraecken uit Hulst heeft veel liefde voor Amerikaanse trucks. Zoveel dat hij diverse Amerikaanse ontwerp-ideeën over heeft genomen op zijn uit Noorwegen geïmporteerde Scania V8. 

Supertruck Special 2016
Jurgen Slob heeft met zijn ‘Casa di Slob’ een wel heel strakke en uiterst originele DAF op de weg gezet. De truck straalt een en al rust en perfectie uit. 

Supertruck Special 2016
Maurice de Waard kennen we van zijn fel-blauwe MAN’s. Maar andere merken krijgen ook een kans in de vloot, waaronder nu een Scania in Sliver Griffin-uitvoering. We nemen de Scania en de spectaculaire MAN TGX onder de loep!  

Supertruck Special 2016
In Engeland ontmoeten we Lee Coles die ons heel graag zijn Scania R500 Vendetta laat zien. Het is één van de laatste R500’s. Er is lang aan gewerkt want de truck is nu pas klaar. Maar wie is Vendetta eigenlijk, de dame die je vanaf de cabine diep aankijkt met haar mooie ogen…

Supertruck Special 2016
Dat ze in Denemarken iets van mooie trucks snappen, is alom bekend. Jakob Pedersen is dus eigenlijk geen uitzondering, maar zijn zevenassige bilk-combi valt wél op! We rijden een ritje mee door Denemarken met chauffeur Christiaan Soleen. Ondanks het stoffige werk is de truck van binnen en van buiten helemaal spik en span.

 Supertruck Special 2016
Dat de Amerikaan Vinnie Diorio lef heeft, moge duidelijk zijn. De nieuwste Peterbilt 389 van Vinnie’s transportbedrijf Rollin is in gedurfde kleuren opgebouwd, waarbij het interieur misschien nog wel gekker is dan de buitenkant. Maar ook daar zijn, behalve de gave striping, ook veel interessante details te zien, van weggewerkte bevestigingsbeugels tot een helemaal gladgemaakt chassis.

Supertruck Special 2016
Een Scania R730 Topline met sleepas is op zichzelf al een super hero voor velen. Maar voor de Schotse eigenrijder John Templeton was dat nog maar het begin. Hij bracht maar liefst 100 striphelden – super heroes – aan op zijn truck. Zestig daarvan vind je op de cabine, de sideskirts en de spatborden. In het interieur komen je er nog eens veertig tegemoet; in het zwart-wit, een super-contrast!

Nieuwsgierig geworden naar deze en de andere verhalen? Bestel de Supertruck Special gemakkelijk via deze link.