Specialist in containers reinigen
| 16:12 | Bert Mateboer

Specialist in containers reinigen

Harm van der Steen is specialist in het reinigen van onder- en bovengrondse containers. Voor dit werk heeft hij onlangs een speciale DAF FAN CF 330 day cab aangeschaft.

De DAF wordt ingezet in de hele Benelux. Van der Steen begon ooit als vrachtwagenchauffeur maar besloot elf jaar geleden voor zichzelf te beginnen in de containerreiniging. Een goede zet: inmiddels heeft Van der Steen Reiniging & Transport zes man in dienst en rijden er zes trucks van hem door de Benelux, waaronder vijf trucks van DAF. ‘We beschikken over de kennis en materialen voor het grondig reinigen van alle soorten containers, de bijbehorende betonput, zuil en het voetgangersplateau.’

Twee in plaats van één

Voorheen waren er twee vrachtwagens nodig voor het reinigen van één container. Van der Steen: ‘Eén voor het wassen van de container en één voor het reinigen van de put. Dankzij de speciale opbouw van de DAF kunnen we dat nu met de inzet van één truck doen.’ De container wordt in de speciale opbouw geplaatst en op een temperatuur van 80 graden schoongemaakt. Tegelijk krijgt ook de put waar de container normaal gesproken in staat, een flinke poetsbeurt.

Afwisseling

De ondernemer uit Den Dungen vindt dit werk veel leuker dan zijn vroegere baan als vrachtwagenchauffeur. “Dit werk vergt specialisme en de afwisseling is groter. De containers worden vaak maak één keer per jaar gereinigd en we werken door de hele Benelux, dus we komen elke dag op een nieuwe plek. Soms midden in de stad, waar we wel veertig containers op een dag kunnen reinigen, en soms op het platteland. Bovendien werken we met een mooi systeem en maken nieuwsgierige bewoners graag een praatje als we de straat in komen rijden. Lekker afwisselend!”

Wat uiterlijk betreft heeft Van der Steen het rustig gehouden. “Niet te veel poespas, alleen mooie lampen en flitsers vanuit veiligheidsoogpunt. We hebben de DAF wit gelaten en ons logo erop laten stickeren.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie