Speciale Scania voor de caravans!
| 10:46 | Truckstar Redactie

Speciale Scania voor de caravans!

Eén van de leukste onderdelen van het Truckstar Festival is het caravan-racen. Dit jaar hebben we er een speciale Scania bij!

In 2002 werd de Scania 164 G580 van Patrick Van der Mark gekozen tot de Mooiste Truck van Nederland. Deze truck, met een BJ-kenteken, heeft de tand des tijds op bijzondere wijze doorstaan, en maakt nu, tien jaar later opnieuw zijn opwachting op het Festival.

De truck is inmiddels ingekort tot 6×2 trekker. “We hebben bij HAT deze auto als bakwagen gekocht in 2009”, vertelt Arent Huizinga. “In de vrije uurtjes hebben we hem ingekort tot trekker. Op dit moment moeten de vlonders, plaat tussen de uitlaten, de bedrading in de cabine en de sturing van de laatste as nog gebeuren, maar dat moet in de laatste anderhalve week nog lukken!”

Zo te zien aan de foto is de Scania een uitstekend trekkend voertuig voor een caravan en we kunnen niet wachten de auto brullend in actie zien.

Speciale Scania voor de caravans!

Zo zag de auto er in v.d. Mark-kleuren uit.

Speciale Scania voor de caravans!

Tijdens de ombouw ging o.a. de cabine eraf, de motor eruit, en werd het chassis ingekort.

4 Reacties
  1. Kan iemand mij uitleggen waarom je zoeveel werk en geld in een oude wagen zou willen steken. Want of ik ben gek of hun zijn het en voor nou ga ik voor de laatste.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie