Special Paint hoofdprijs naar Londen
| 16:03 | Truckstar Redactie

Special Paint hoofdprijs naar Londen

Terwijl in Londen de Olympische Spelen bezig zijn, wordt op Assen ook Londense geschiedenis geschreven.

Londenaar Matthew James wint namelijk de eerste prijs in de Special Paint-verkiezing op het Truckstar Festival 2012 met zijn fantastische R480 verhuis-combi.

De jury was diep onder de indruk van de auto. Matthew heeft zijn Britse afkomst niet verloochend in het ontwerp en de opbouw, maar in de paintbrush-motieven wel mooie Europese elementen meegenomen.

Special Paint hoofdprijs naar Londen

Dat Europese tintje is geen toeval. Matthew rijdt met de truck vooral tussen Engeland en Spanje en Frankrijk. Iets wat overigens best spannend is: “Ik laat alleen af en toe een collega op de snelweg rijden met deze auto. Zelf doe ik al het rijden op de kleine weggetjes, en geloof me dat zijn er genoeg in de Spaanse en Franse binnenlanden”, aldus Matthew.

Tweede prijs naar Zweden
De tweede prijs ging naar Svetsab uit Zweden met de duistere Scania R730 War Machine. Opvallend zijn de glimmende RVS details tussen het diepe zwart, zoals de enorme staande pijpen, het grote V8-logo daartussen en de uiterst strakke achterbumper. De voorkant van de auto steekt prachtig zwart af tegen het landschap.

Derde prijs voor Weeda
Op de derde plaats vinden we de nieuwe en bijzonder dikke DAF XF105 510 van Weeda. Deze 6×2 trekker – in de bekende Weeda-kleurstelling – zit bijzonder strak in de lak en is meer dan af. De mooi donkere bullbar draagt daar uiteraard ook aan bij. 

Special Paint/Showtrucks

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie