Speciaal nieuwe De Paauw Mercedes
| 15:02 | Boudewijn Bos

Speciaal nieuwe De Paauw Mercedes

Als chauffeur heb je bij Paauw Recycling uit Hengelo veel te zeggen, zeker wanneer het gaat over een nieuwe trekker.

En die nieuwe trekker is een Limited Edition Mercedes-Benz Actros 1863 LS geworden met een speciale gedachte erachter. Chauffeur Bart Otto is 12,5 jaar in dienst en dat mag beloond worden. Roy de Paauw, eigenaar van De Paauw Recycling, koos voor de bijzondere Actros als blijk van waardering.

Een inzet met massage

Van de RoadStars Limited Edition wordt slechts een beperkt aantal geleverd. De Actros RoadStars Limited Edition is volgens Mercedes-Benz een echte droomauto: krachtige 16 liter motor, extra comfortabel en dankzij de grote GigaSpace-cabine extra ruimte. De ruime cabine met vlakke vloer is uitgerust met alle mogelijke comfortopties, zoals een massagefunctie in de met leer beklede bestuurdersstoel, standairco, en extra comfortabel matras.

Bovendien beschikt de Actros van het type 1863 LS over het volledige pakket aan innovatieve Mercedes-Benz veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 3. De truck is voorzien van een 460 kW (630 pk) sterke krachtbron; het hoogst mogelijke vermogen in de OM473 motorenreeks. De truck van De Paauw zal zo’n 110.000 kilometer per jaar afleggen.

Internationaal vervoer van plastic recyclingmateriaal

De truck wordt ingezet voor het internationale transport van plastic. In Enschede en Hengelo wordt gerecycled plastic ingeladen om het naar de eindgebruiker te transporteren. Op de terugweg neemt de truck afvalplastic mee vanaf verschillende afvalinzamelaars in Europa om gerecycled te worden. De Paauw Recycling verwerkt jaarlijks zo’n 120.000 ton plastic.

Speciaal nieuwe De Paauw Mercedes

‘De truck rijdt weg alsof ie leeg is’

De Paauw is zeer te spreken over de Actros 1863 LS: “Wat tijdens het rijden uiteraard direct opvalt is het vermogen van de truck. Als hij maximaal geladen is, rijdt hij weg alsof hij leeg is. Verder ziet hij er zowel van buiten als van binnen prachtig uit. Het interieur heeft een indrukwekkende kleurstelling en is heel mooi afgewerkt, waardoor je er meer het gevoel van een luxewagen bij krijgt.”

Ook chauffeur Bart Otto is uitzinnig over zijn nieuwe truck: “Ik heb in allerlei merken gereden en tot voor kort reed ik een Actros 1855 LS V8, maar deze nieuwe truck is echt uitzonderlijk. Wat betreft de rijervaring, maar ook wat betreft uitstraling en luxe.” 

De Paauw: “Onze chauffeurs hebben altijd de belangrijkste stem bij de aanschaf van een nieuwe truck. In dit geval wilden we als blijk van waardering wat extra’s doen. Bart is al jaren erg belangrijk voor ons bedrijf. Hij is niet alleen een uitstekende chauffeur, maar denkt ook mee over de planning en helpt met de planning van collega’s. Daar mag dan ook wat tegenover staan.”


Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie