Soons
| 08:22 | Robert Servaas

Soons Interieurbouw ‘blij verrast’ door Scania P 220

Soons Interieurbouw uit het Limburgse Schimmert, nam recent een nieuwe Scania P220 bakwagen in gebruik. Het bedrijf is zoals het zelf zegt, ‘echt blij verrast’ met de nieuwe auto. Hij vervangt een 7,5 tons bedrijfswagen.   

Soons maakt complete inrichtingen voor kantoren en zorginstellingen, maar ook particulieren projecten, van keukens tot volledige interieurs. “Wij hebben één vrachtwagen waarmee we niet alleen onze voorgemonteerde producten naar de klant rijden”, vertelt Laurens Zeegers. Hij is één van de drie directeuren binnen het familiebedrijf dat al sinds zeven generaties interieurbouw verzorgt. “De truck wordt ook gebruikt voor het intern transport van onderdelen van en naar de spuiter, de glazenier, stoffeerder etc. Al met al rijden wij zo toch zo’n 60.000 kilometer per jaar. Dat doen we met één chauffeur. Door het transport zelf te doen, houden wij meer flexibiliteit in de transportplanning.”

Soons

Laurens Zeegers van Soons Interieurbouw: “We hebben toch een offerte bij Scania opgevraagd en werden verrast door een mooi aanbod.”

Soons reed tot nu toe altijd met een 7,5 tonner. “Die was inmiddels 10 jaar oud, maar ook de nieuwe milieunormen speelde mee in de overweging voor de investering. Door de gestage groei van ons bedrijf werd hij ook te licht en te klein. Alles wat wij hier maken, wordt bij ons in de productie al een keer in elkaar gezet om te kijken of het wel perfect past. Vervolgens willen we die interieurstukken in zo groot mogelijke delen kunnen vervoeren. Dat scheelt veel montagetijd. Dus hadden we een truck nodig met meer volume en een zo laag mogelijk chassis. Dat extra laadvermogen komt er dan vanzelf bij.”

Samengesteld met chauffeur
Daarbij ging Soons niet over één nacht ijs maar zette, zoals Zeegers het noemt, ‘de vraag breed in de markt uit’. “We dachten altijd dat een Scania kostentechnisch niet interessant zou zijn,” vertelt Zeegers. “Want je hoort altijd verhalen over een premium product met de bijbehorende prijsstelling. We hebben toch een offerte opgevraagd en werden verrast door een mooi aanbod. We hebben samen met de chauffeur de diverse opties bekeken en zijn enthousiasme voor Scania heeft zeker meegespeeld in de uiteindelijke beslissing.”

Ook de uitstraling van de vrachtwagen speelde mee. “Wij willen laten zien dat we een degelijk en betrouwbaar bedrijf zijn. Bij de aanschaf van onze bestelwagens sturen we daar bewust op. Dan moet je dat ook met je truck doen. Wat ons verder aansprak, is dat Scania het laagste chassis in de markt heeft en de P dagcabine in verlengde uitvoering ongelooflijk veel comfort en ruimte combineert met een uitstekende instap en een excellent zicht rondom. Bovendien konden we binnen het budget ook de wensen van de chauffeur honoreren en investeren in comfort, veiligheid en het luxe infotainmentpakket met zeven inch scherm en DAB+ radio.”

Enthousiast
“De chauffeur is ongelooflijk enthousiast over de auto”, vertelt Zeegers. “Ik zag de eerste poetsbeurt al op Facebook voorbijkomen. Verder vindt hij de geautomatiseerde Opticruise versnellingsbak boterzacht schakelen. De zescilinder zeven liter motor geeft met zijn 220 pk en een breed koppel van 1.000 Nm vanaf 1050 toeren voldoende kracht. Dat is niet geheel onlogisch. Het mag dan wel een 18-tonner zijn: in de interieurbouw vervoer je toch voornamelijk lucht.” Daarom is de ruimte die de Snaplock laadbak met een laadklep over de hele achterkant biedt van groot belang. “Die is één meter langer en ook hoger dan de vorige bak. En dat gemak merk je elke dag weer. Wij kunnen met deze Scania de eerste 10 jaar weer helemaal vooruit.”

Soons Interieurbouw

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie