Soepel inparkeren voor 2.200 trucks
| 21:45 | Korneel Luth

Soepel inparkeren voor 2.200 trucks

Het Truckstar Festival 2014 verwelkomt maar liefst 2.200 trucks, en die krijgen allemaal uiterst soepel een plekje.

Nergens in Europa komen op een truck-festival zoveel trucks bij elkaar. Alleen al om die reden is het Truckstar Festival uniek, maar dan moeten alle trucks wel een plekje krijgen op het TT Circuit. Zo’n 500 trucks uit de speciale categorieën vinden een plekje op de paddock, en zo’n 1.700 moeten naar een plek langs de baan en op de oude noordlus gedirigeerd worden. Een enorm logistiek gebeuren!

Parkeerbegeleiding door chauffeursverenigingen

Dat proces wordt ook dit weer in goede banen geleid door talloze vrijwilligers van de chauffeursverenigingen, waaronder Danny Dijkshoorn van de Route Toeters.

Soepel inparkeren voor 2.200 trucks
Danny Dijkshoorn van de Route Toeters zorgt voor een goeie doorstroming op de baan van het TT Circuit.

“Ik zorg ervoor dat de gang er in blijft op dit gedeelte en dat er geen opstoppingen ontstaan”, zegt Danny. “Ik sta hier dit jaar voor het eerst, ik ben gevraagd en heb natuurlijk ja gezegd. Dit bevalt me prima en het loopt lekker.”

Dat laatste beaamt ook Heino van Zoeren uit Barneveld. Hij staat reeds geparkeerd met zijn DAF XF105. “Het liep hartstikke vlot, ook bij Zwolle-Noord trouwens. En nu gaan we er een hartstikke mooi weekend van maken met ons allen!

Soepel inparkeren voor 2.200 trucks
Voor Heino van Zoeren (midden met zwart shirt) verliepen de reis en het inparkeren hartstikke lekker. En bovendien zit de sfeer langs de baan er direct goed in!

Info algemeen
Een voor een komen de trucks rustig de baan opgereden.

Soepel inparkeren voor 2.200 trucks
De nieuwste aanwinst van Schotman wordt vakkundig ingeparkeerd.


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie