Vos Logistics
| 10:38 | Arjan Olsthoorn

Social dumping: 89 trucks van Vos Logistics België aan de ketting gelegd

Bij een actie tegen sociale dumping in België zijn 89 vrachtwagens van de Nederlandse vervoerder Vos Logistics uit Oss aan de ketting gelegd. Ook zijn 87 Poolse en Roemeense chauffeurs verhoord.

De actie vond zondag 1 maart plaats en werd uitgevoerd op vestigingen van Vos in de Belgische plaatsen Zeebrugge en Pittem. Naast het in beslag nemen van de trucks zijn ook diverse documenten meegenomen voor verder onderzoek.

Verrast
Directeur Frank Verhoeven meldt aan Nieuwsblad Transport verrast te zijn door de actie van de Belgen. “We zijn al enige tijd in dialoog met de Belgische overheid over de aard van het betreffende werk en de beloning die daarbij hoort. Qua dialoog was het sinds enige tijd wat stiller, maar desondanks hadden we een actie zoals die van afgelopen zondag niet verwacht.”

Verhoeven voegt hieraan toe: “Wij willen het als Vos Logistics juist goed doen en zorgen voor een faire beloning van al onze medewerkers. Dus ook voor onze chauffeurs. We zijn dan ook van mening dat de beloningsregels die wij toepassen, correct zijn.” Volgens de directeur beschikt het bedrijf over een kantoor in Roemenië met 120 medewerkers en er dus geen sprake is van een brievenbusfirma.

Hij hoopt dan ook op korte termijn met de Belgische overheid tot overeenstemming te komen voor de vrijgave van de 89 trucks, waarbij Verhoeven ervan uitgaat dat de voertuigen in de loop van deze of volgende week weer beschikbaar zijn voor het bedrijf. Hij doet geen uitspraak over de verwachte omvang van de schade.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie