| 22:51 | Klaas-Jan van Roekel

Smullen in de Truckstar Showstraat

Voorbij de Mooiste Truckstraat vind je dit jaar opnieuw de Truckstar Showstraat. Op dit gewaardeerde deel van het festivalterrein staan meer dan honderd bijzondere trucks opgesteld, zowel uit Nederland als ver daarbuiten. Tussen alle showtrucks vind je ook een aantal mooie primeurs. Wat dacht je van Bertons nieuwe paradepaardje, ‘Vikings’? Deze bijzondere verschijning is het eindresultaat van de samenwerking tussen een aantal Nederlandse opbouwers. Daar mogen we best trots op zijn! Ook voor het eerst op het Truckstar Festival is ‘The Expendables’ MAN van Thomas Skjorestad uit Noorwegen. Deze strakke naloper staat op vrijdagavond al helemaal klaar voor de duizenden bezoekers die zich dit weekend zullen vergapen aan de vele subtiele details en het hoogwaardige spuitwerk.

IMG_4114

Berthon Jöhnsson’s Viking beleeft zijn primeur op Assen

Verder is het vooral nog veel poetsen, bijstippen of zelfs bestickeren in de Showstraat! Loic Daems, chauffeur bij Ronny Ceusters, kijkt toe hoe zijn maat Jan Verachtert de hoekschilden van zijn Scania voorziet van logostickers. ,,Hij kan dit netter dan mij, dus moet hij het doen’’, lacht de Belg, die voor de derde keer met zijn truck een bezoek aan Assen brengt. Iets verderop staat Danny Rassing uit het Limburgse America. Hij kocht anderhalf jaar terug een ex-Deen die stapje voor stapje wordt gerestaureerd. Puur voor de hobby! Met hulp van vrienden brengt hij de 144L in showconditie. Mooi om te zien.

Loic Daems en Jan Verachtert

Loic Daems en Jan Verachtert

De showstraat is tot in de late uurtjes geopend dus breng vooral ook een bezoek in het schemerdonker. De gloed van duizenden lampjes brengt een bijzondere sfeer die je niet snel zult vergeten!

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie