Arla Foods
| 17:34 | Arjan Olsthoorn

Simon Loos gaat transport voor Arla Foods Nederland verzorgen

Logistiek dienstverlener Simon Loos verzorgt sinds 1 april 2021 de landelijke koeldistributie voor Arla Foods Nederland. Het betreft de distributie van dagverse producten van Arla en Melkunie vanaf de productielocatie in Nijkerk. Arla Foods en Simon Loos gaan een meerjarige samenwerking aan.

Arla Foods heeft de ambitie om verder te groeien op de Nederlandse en Belgische markt. Daarbij zocht de zuivelcoöperatie naar een logistiek dienstverlener als partner die het bedrijf de aankomende jaren daarin faciliteert en helpt het logistieke proces te verbeteren. Na een uitvoerig tendertraject heeft de zuivelcoöperatie gekozen voor een samenwerking met Simon Loos. De belangrijkste reden hiervoor was de focus op duurzaamheid. Daarnaast waren ook de proactieve houding van Simon Loos en het feit dat Simon Loos beschikt over een groot transport- en distributienetwerk bepalend, aldus het bedrijf.

‘Verheugd om samen te werken’

“Wij zijn verheugd om samen te gaan werken met Simon Loos. In 2030 willen we 30% van onze uitstoot gereduceerd hebben. In 2050 willen we als organisatie en met al onze producten volledig netto klimaatneutraal zijn. De duurzame oplossingen van Simon Loos gaan ons helpen bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen. Daarnaast zien wij de aanwezigheid van andere zuivelleveranciers als klant bij Simon Loos als een voordeel,” vertelt Bouke van Hamersveld, Logistiek Manager Arla Foods NL/BE. Met de komst van Arla Foods breidt Simon Loos haar aandeel in de Dairy distributie verder uit.

Arla Foods

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in 7 landen. Te weten: Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf is de grootste producent van biologische zuivel in de wereld en is daarin ook in Nederland marktleider. Sinds 2009 is Arla Foods gevestigd in Nederland en de zuivelcoöperatie heeft als missie om het makkelijker te maken voor mensen om gezonder te leven, dankzij goede voeding.

Simon Loos

Simon Loos ontzorgt dagelijks de logistiek van veel aansprekende bedrijven en merken in food retail en foodservice. In haar ruim tachtigjarig bestaan is de organisatie uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener op het gebied van transport, warehousing, co-packing en consultancy. Als familiebedrijf zitten duurzaamheid en innovatie in het DNA. Samen met de kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid zorgt dat voor een mooie plek in de logistieke top-20. Sinds 2021 is het bedrijf gefuseerd met Peter Appel Transport waardoor een organisatie is ontstaan met ruim 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Simon Loos.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie