Sijperda Verhuur
| 10:29 | Arjan Olsthoorn

Sijperda Verhuur heeft primeur met nieuwste Nooteboom semidieplader

Sijperda Verhuur nam onlangs de nieuwste uitschuifbare Nooteboom MCOS hoogwerker semidieplader in gebruik. Als trekker fungeert een Volvo met een laadkraan. Hiermee krijgt Sijperda Verhuur de veelzijdige en betrouwbare combinatie die het zocht.

Het bedrijf koos voor de MCOS-versie uit het Smart semidieplader aanbod van Nooteboom. Het gaat om de MCOS-48-03V, een uitschuifbare semidieplader die Nooteboom nieuw aan het Smart programma heeft toegevoegd. Sijperda Verhuur is de eerste transporteur aan wie dit nieuwste type is geleverd. Kenmerken van deze trailer zijn de hydraulische besturing van in dit geval drie assen. Een GVW van 48 ton, een eigen gewicht dat met 9,8 ton relatief licht is. En extra lange 5 meter opritten. En bovendien een uitschuifmogelijkheid van 4,5 meter in combinatie met de hydraulische zwanenhalsoprit, waarmee kleinere hoogwerkers en machines gemakkelijk op de zwanenhals geladen kunnen worden.

Nooteboom

De Volvo FH 460 is geleverd als drie-assig chassis met een sturende sleepas.

“Wanneer je zowel hoogwerkers als mobiele kantoorunits en alles wat daar tussenin zit wilt vervoeren, dan zoek je naar een trailer die multifunctioneel is. Maar ook veelzijdig, betrouwbaar en fijn om mee te werken”, zegt directeur Peter Bijkerk. “We zochten bij de bekende merken en uiteindelijk bleek Nooteboom de beste match in prijs, techniek, functionaliteit en bedieningsgemak te bieden met deze nieuwste semidieplader. De trailer heeft zelfs meer te bieden dan we eigenlijk nodig hebben.”

‘Ideale trailer’
“Voor ons de ideale trailer, omdat we naast groot materieel zoals hoogwerkers ook kantoorunits tot tien meter lang willen kunnen vervoeren”, vertelt Bijkerk. De trekker kreeg een forse Fassi 54 tonmeter laadkraan om zulke cabines te kunnen plaatsten op de semidieplader. Sijperda Verhuur is een nieuwe klant voor Nooteboom. “We hebben ook semidiepladers van andere merken, maar dit keer past alles met Nooteboom. We schaffen ons eigen materieel aan met de bedoeling dat het zo duurzaam en modern mogelijk moet zijn, omdat we er nog wel de nodige jaren mee willen doen.” Dat geldt dus ook voor de Volvo FH 460, die werd geleverd als drie-assig chassis met een sturende sleepas. “Alles is goed doorgerekend en Volvo kon het juiste voertuig leveren, waarop we de kraan kwijt kunnen en waardoor we ermee kunnen werken op een manier die de veiligheid nooit in gevaar brengt”, aldus Bijkerk.

Sijperda Verhuur

Primeur voor Sijperda Verhuur met nieuwste Nooteboom semidieplader.

Sijperda Verhuur is een allround verhuurbedrijf met meerdere vestigingen. Dit gebeurt vanuit twaalf vestigingen verspreid over de noordelijke helft van Nederland, waarbij Sneek geldt als de hoofdvestiging.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie