| 15:53 | Robert Servaas

Sierbestrating bezorgen met een Mercedes Arocs

Recentelijk nam Amerongen Transport uit Bunschoten zijn eerste Mercedes-Benz Arocs in gebruik. Deze vierassige truck wordt ingezet voor het transport van stenen en sierbestrating. Met name de grote wendbaarheid in combinatie met het hoge laadvermogen was doorslaggevend in de keuze voor de Arocs.

De Arocs 3740 LENA is af fabriek geleverd als 8×2/6. De drie gestuurde assen, waarvan de achterste ook hefbaar is, zorgen voor veel wendbaarheid. Dit komt goed van pas bij het leveren van sierbestrating aan particulieren. In woonwijken kan een vrachtwagen snel een trottoir beschadigen bij het manoeuvreren. De Arocs in deze uitvoering heeft een zeer kleine draaicirkel. Bij de vierassige Arocs met een voorasbelasting van 9 ton per as behoort Servotwin besturing tot de standaarduitrusting. Deze zorgt voor een lichte, precieze besturing, optimaal rangeervermogen en een hoge rechtuitstabiliteit. Voor extra veiligheid en preciezer manoeuvreren, heeft de Arocs ook een achteruitrijcamera.

Het vervoer van bouwmaterialen, zowel nationaal als internationaal, is de hoofdactiviteit van Amerongen Transport. Het grootste deel van de vrachten bestaat uit ruwe bouwmaterialen als straatstenen, gevelstenen, rioolbuizen, damwanden, staal- en betonelementen. Hiervoor heeft men een wagenpark van zeven trucks van meerdere merken.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie