Stoere Torpedo Trekker

Patrick van den Hoeven uit Woerden staat bekend om zijn mooie en origineel opgebouwde Scania achtcilinders. Aan zijn collectie voegde hij ondanks een Scania T500 Topline trekker toe.

Stoere torpedo trekker

Scania T-serie slechts beperkt geproduceerd

Ten tijde van de introductie van de R-serie in 2004, produceerde Scania ook een Torpedo model: de T-serie. Er werden enkele tientallen gemaakt maar Scania stopte al snel, als laatste West-Europese truckmerk, met de productie productie van de T-serie. Tegenwoordig worden er weer op kleine schaal nieuwe frontstuur trekkers omgebouwd naar torpedo door o.a. Vlastuin.

De T500 van Patrick van den Hoeven kwam in 2005 van de band en begon zijn leven in Denemarken met een Lowline-cabine. Via de handel kwam de truck in Nederland terecht. Hier heeft Van Winkoop hem voorzien van een Topline-dak.

Stoere torpedo trekker
De truck kreeg een Topline-dak.

Stoere torpedo trekker
Het originele front is behouden. De bumper is voorzien van een 4-serie FUPS en rechthoekige lampen.

Opbouw en spuitwerk

Voor de metamorfose in Patrick van den Hoeven-stijl tekenden de bedrijven waar ook veel van zijn andere wagens zijn opgebouwd. Van Winkoop verzorgde het spuitwerk. Sjaak Kentie bouwde zij- en achterkant dicht, en verbouwde het hele interieur.

De achterwand werd voorzien van een ronde plaat tussen de fenders met staande uitlaten. Het ouderwetse Scania 8 cilinder-geluid is niet alleen uit de staande uitlaten, maar ook bij het achterwiel te horen.

Stoere torpedo trekker
Van alle kanten is de truck af.

Stoere torpedo trekker
Een aanstekelijke tekst van een radio reclame die prima past bij de Torpedo.

Stoere torpedo trekker
Details volop, inclusief op het dak. Let ook op de mooie spreuk op de zonneklep.

Het interieur

Het interieur van de truck is een verhaal apart waard. Want ook de binnenkant van de cabine werd geheel aangepast. Die is voorzien van zachtkleurige beige en bruine bekleding die een warme en sjieke uitstraling geeft. Zoals gebruikelijk in een torpedo heeft de cabine een vlakke vloer. Voor extra passagiers is het onderbed verwijderd en zijn er twee mooie zitjes ingebouwd.

Stoere torpedo trekker
Zachte, sfeervolle tinten sieren het interieur.
Stoere torpedo trekker
Achter beide stoelen zijn mooie zitjes vervaardigd.

Stoere torpedo trekker
Ook al zitten er twee zitjes tegen de achterwand; er is nog wel een bed. Dat zit boven de voorruit.

Stoere torpedo trekker
Zoals het een torpedo-truck betaamt, hebben we hier uitzicht op een vlakke cabinevloer. 

Stoere torpedo trekker
Je schoenen op de treeplank zetten bij een Torpedo is niet handig. De opstap wordt niet afgesloten als de deur dicht is. Bij de eerste bocht ben je je schoenen al kwijt waarschijnlijk. Speciaal daarvoor is een lade gemaakt in de opstap. 

Stoere torpedo trekker
’s Nachts is het ook zeker geen nare verschijning!

Klik hier om terug te gaan naar het Showtrucks-overzicht