Iveco Stralis van Peter van Beest

Dagelijks op pad met een Iveco over smalle wegen en op boeren-erven, niet de gebruikelijke ingrediënten voor een showtruck, maar Peter van Beest bewijst het tegendeel.

In het Gelderse Beusichem is het familiebedrijf Hans van Diën gevestigd. Samen met twee chauffeurs, zijn broer en vader, verzorgd Peter het vervoer van levende dieren door Nederland. Het wagenpark van vier combinaties is opvallende te noemen, niet in de minste plaats omdat deze allemaal van het merk Iveco zijn.

Iveco Stralis van Peter van Beest

Na eerdere goede ervaringen met het merk Iveco werd in 2009 een nieuwe 500 pk sterke Stralis bakwagen aangeschaft. De Pezzaioli laadbakken maken het een volledig Italiaanse combinatie. De opbouw is geschikt voor twee lagen dieren boven elkaar. Om het laden ergonomisch en diervriendelijke te laten verlopen beschikt zowel de bakwagen als de aanhanger over een hydraulische hefdak.

Iveco Stralis van Peter van Beest

Peter en z’n broer Hans veranderden de bedrijfskleuren iets door de bumper ook in het rood mee te spuiten.

Iveco Stralis van Peter van Beest

Gedurende de opbouw heeft Peter ook maar besloten om het interieur aan te pakken. Met beige en bruin leer ging hij zelf aan de slag met als resultaat een prachtig chique cabine.

Iveco Stralis van Peter van Beest

Met zijn achternaam, de lading en de 500 Italiaanse paarden is er maar één naam voor deze combi: ‘The Beast’.

Op avontuur in het zand

Klik hier voor de showtrucks-overzichtspagina