SEKA tankopleggers voor Hooijer
| 15:56 | Korneel Luth

SEKA tankopleggers voor Hooijer

Hooijer Food Ingredients heeft onlangs twee SEKA tankopleggers in gebruik genomen.

Het zijn de eerste SEKA-opleggers die geleverd werden door Truckcenter Veendam, dat sinds deze zomer importeur is van het Duitse SEKA.

De internationale inzet bleek een belangrijke overweging bij de aanschaf van de SEKA’s, zo legt Arjen Hooijer uit. “De maximale toegestane massa in het buitenland is veertig ton. Met deze tankopleggers kunnen we respectievelijk 31.000 en 33.000 liter wei vervoeren.”

“Ook de asconfiguratie is uitgezocht op buitenlands vervoer: drie vaste assen waarvan één liftas. In vergelijking met stuurbare assen scheelt dat ook in onderhoud.”

Daarnaast waren de gunstige prijs, de afwerking en de snelle llevertijd belangrijke factoren voor Hooijer Food Ingredients.

Zestig vrachten wei per week

Het bedrijf heeft in totaal acht trucks die verschillende soorten tankopleggers trekken, allemaal voor food-producten. Het gaat hierbij om melk, wei, vloeibare vetstoffen, feed, brok en poedermengsels.

Arjen Hooijer: “Van de zestig vrachten wei die wij wekelijks rijden, wordt tweederde doorverkocht. Uniek is daarbij dat we kalvershouderijen ook beleveren met kleine volumes, vanaf vijf ton.”

Zijn bedrijf heeft op vijf locaties kalverhouderijen en op negentien andere stallen zijn productlocaties voor de voederproducten waar grondstoffen gemengd en opgeslagen worden.

Truckcenter Veendam

Truckcenter Veendam verwierf in augustus 2015 het importeurschap van SEKA tankopleggers, die worden geproduceerd in Leverkusen, Duitsland. Door deze stap kan het truckcentrum maatwerk leveren en service waarborgen. Vanuit de eerste verkoop- en servicelocatie in Veendam zal in de loop van 2016 een netwerk worden uitgerold richting de regio’s Rotterdam, Amsterdam en Noord-Brabant.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie