Scoop! Opnieuw spyshots Volvo interieur
| 15:14 | Truckstar Redactie

Scoop! Opnieuw spyshots Volvo interieur

Twee weken terug lieten we je de eerste interieurfoto zien van de nieuwe zware Volvo. Dat was een nogal onduidelijk exemplaar. Ondertussen beschikken we over beter materiaal.

Truckstarlezer Ies Schouten spotte één van de fieldtest-trucks op een onbewaakt moment. Hij twijfelde geen moment en schoot enkele foto’s van goede kwaliteit. Ies: ‘’Ik had de truck al vaker gezien, maar iedere keer sloot de chauffeur zijn gordijnen als hij uitstapte. Nu was dat niet het geval, dus greep ik de kans.’’

Aanvankelijk waren de afbeeldingen aan de donkere kant maar met een fotobewerkingsprogramma lukte het ons om de foto’s lichter te krijgen.

Details zoals dashboardschakelaars worden hierdoor beter zichtbaar. Die lijken vooralsnog van het zelfde formaat als bij het huidige model. De vorige keer beschreven we dat het nieuwe dashboard een hoekige vormgeving had. Ook hier zien we dat, maar tevens rijst bij ons de twijfel: het uitgestrekte oppervlak over de middenconsole zou net zo goed een camouflage ‘plaat’ kunnen zijn.

Hoekige lijnen zien we in ieder geval wel terug in de deurgrepen. Die zijn zo gemaakt dat ze ook bij stevige wind zonder problemen te openen zijn.

Opvallend is verder de vloermat. Daar staat duidelijk ‘Volvo’ op en daarmee zijn dit de eerste foto’s waarop de merknaam zichtbaar is. Op het zo te zien uitstekend verstelbare stuurwiel is het Volvo logo echter nog steeds afgeplakt.  

Ruimte
Op de foto’s van Ies is verder duidelijk te zien dat de bestuurder beschikt over een flinke stahoogte en de mogelijkheid om door de cabine te lopen. In tegenstelling tot bij het huidige model met de schuine voorruit, vormen de bovenkasten hierbij geen obstakel meer. 

Op de vraag of er verdere zaken in het oog sprongen antwoordt Ies: ‘’Het viel me op dat de motor totaal anders klinkt dan ik gewend ben van Volvo. Bij de huidige modellen hoor je een soort ‘tik’ maar die is hier totaal verdwenen.’’ Die constatering zal niet ongegrond zijn, want Volvo moet immers haar Euro-6 motor nog introduceren. 

 

Scoop! Opnieuw spyshots Volvo interieur

Foto 1: Volvo gebruikt lichte tinten in het nieuwe interieur. De bekleding op de stoelzitting lijkt op die van een ouder type Volvo                                                                                                                                                                

Scoop! Opnieuw spyshots Volvo interieur
 
Foto 2: Flinke stahoogte

Scoop! Opnieuw spyshots Volvo interieur 

Foto 3: I-shift bediening nog steeds aan de stoel

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie