Schuifvloeroplegger voor Oenema Transport
| 12:04 | Boudewijn Bos

Schuifvloeroplegger voor Oenema Transport

Oenema Transport heeft een nieuwe schuifvloertrailer opgehaald en in gebruik genomen.

Chauffeur Oane Oenema van het transportbedrijf kon de trailer 27 februari ophalen in Groningen. Samen met de DAF XF is het net een ‘purple train’.

Bulthuis zit in de familie

De Bulthuis trailer is niet voor niks gekozen. Oane Oenema: “We werken al jaren met Bulthuis trailers. Onze grootvader werkte al met trailers van Bulthuis. Het bevalt zo goed dat we nu weer kiezen voor Bulthuis.” De oplegger heeft zowel een stuur- als een liftas. Opvallend is dat Oenema koos voor een vloer met 15 bredere planken. Standaard zijn dat er 21 of meer. Slijtage zal minder zijn bij het gebruik van minder planken. Bijkomend voordeel is dat er een gewichtsvoordeel is.

De oplegger beschikt over RVS opbergkisten, een luxe opvallende achterbumper met extra verlichting en de wielen zijn ook in dezelfde kleuren gespoten. Voor de gedwongen gestuurde achteras werd gekozen voor het Bulthuis stuursysteem.

Schuifvloeroplegger voor Oenema Transport
De ‘purple train’ zoals Johan het vertelde; de strakke paarse span van Oenema Transport.

Een dag op pad met Truckstar

Om de strakke combinatie goed in beeld te brengen, zocht chauffeur Johan Steenstra, charter bij Hoekstra Idskahuizen, contact met Truckstar voor een reportage. De twee chauffeurs zijn goed bevriend en Oane leek dit een goed idee.

Schuifvloeroplegger voor Oenema Transport
Chauffeur Oane Oenema (links) en Johan Steenstra.

De losse trekkers ondergaan eerst een fotoshoot net buiten Heerenveen totdat Oane een telefoontje krijgt dat hij de trailer kan ophalen. Dit werd pas in het begin van de middag. Bij Drachten nemen Truckstar en Johan positie in om de ‘purple train’ vanaf een viaduct te kunnen fotograferen. Daarna kreeg Truckstar nog de mogelijkheid om op het industrieterrein van Drachten de combinatie vast te leggen. 

Oenema Transport

Oenema Transport is opgericht in 2009 en vervoert staal, los gestort, sanitair, ongeregeld vervoer, algemeen distributievervoer en zeecontainers. Overgrootvader Klaas Oenema is in de jaren vijftig begonnen in de transportbranche en sindsdien is de liefde voor transport van vader op zonen overgegaan tot de huidige 4e generatie. 

Het bedrijf is opgezet door Oane Oenema. Samen met vader Jan en neef Klaas verzorgt hij de logistiek van het bedrijf. Administratieve ondersteuning en de planning wordt verzorgd door oom Klaas. De bloeiende onderneming, die momenteel bestaat uit drie trekker oplegger combinaties, voeren transporten uit in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Naast het transport bestaat er op de locatie aan de Windas in Heerenveen de mogelijkheid voor op- en overslag.

Schuifvloeroplegger voor Oenema Transport
Eén van de strakke DAF’s van Oenema Transport Heerenveen. 


Een klein overzicht van de dag!


Foto: de nieuwe schuifvloertrailer welke zaterdag in gebruik is genomen.

Klik hier voor al het Bulthuisnieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie