Extra Scania-primeur op Festival
| 13:13 | Truckstar Redactie

Scherpe ADR-controles winterweer

Inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport controleren met de winterse wegcondities extra streng op ADR-transporten.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de vroegere Inspectie Verkeer en Waterstaat. ILT-inspecteurs controleren verscherpt op ADR-vervoer op wegen waar het glad is, en als het zicht verminderd is. Daarbij wordt niet alleen het hoofdwegennet in de gaten gehouden. Ook op provinciale en gemeentelijke wegen houden inspecteurs een oogje in het zeil.

Wat mag niet?
Als het zicht minder dan 200 meter is, door mist – of sneeuwval –  mogen de volgende stoffen en hoeveelheden niet meer vervoerd worden:

Gevaarlijke stoffen in transporteenheden met tanks waarvan de capaciteit meer is dan 3000 liter, vuurwerk vervoerd boven de vrijgestelde grenzen van randnummer 1.1.3.6 van het ADR en vuurwerk met de UN-nummers 0336 en 0337 met een totale netto explosieve massa van meer dan 20 kilogram.

Bij zicht onder de vijftig meter mogen ook de volgende gevaarlijke stoffen niet meer vervoerd worden:

Tanks, los gestort of in colli die worden vervoerd boven de grenzen van de 1000-punten regeling (1.1.3.6 ADR), vuurwerk met de UN-nummers 0336 en 0337 met een totale netto explosieve massa van meer dan 20 kilogram.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie