Van 't Net verhuizingen kiest voor Scania R410
| 11:18 | Jasper Egberts

Van ’t Net verhuist met vier man

Van ’t Net Verhuizingen heeft een Scania R410 Streamline 6×2 bakwagen met vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen in gebruik genomen.

Het Soester bedrijf  bestaat ruim 100 jaar en is specialist op het gebied van zakelijke verhuizingen en het wereldwijd verhuizen van particuliere inboedels. Voor verhuizingen binnen Europa koos Van ’t Net voor een cabine waarin het onderste bed ook als zitbank kan dienen. “Zo kunnen we internationaal met twee man rijden en binnen Nederland, naast de te verhuizen goederen, nog twee man meenemen.” Om de veiligheid van de passagiers te verzekeren, heeft de dealer in Nijkerk een extra frame geplaatst voor de bevestiging van veiligheidsgordels.

Brandstofverbruik

Hoewel brandstofverbruik niet voorop staat in de verhuisbranche, woog die wel mee bij de besluitvorming. “Wij kunnen met een 410 pk sterke SCR-only motor uitstekend uit de voeten. Het is nog een beetje vroeg om echt iets over het verbruik van deze motor te zeggen, maar het Scania Fleetmanagementsysteem geeft aan dat het rond de 1:4 schommelt. Dat zullen we goed in de gaten houden.”

Geoptimaliseerd

De truck met gestuurde naloopas is zodanig samengesteld dat je er goed en snel mee kunt verhuizen. Zo kan de laadbak bij de klant elektrisch de poten uitdraaien, waarna de auto er onderuit rijdt. Vervolgens laten de verhuizers de bak tot op de grond zakken. De gehele combinatie heeft aan de zijkant vouwdeuren waardoor opslagkisten geladen kunnen worden.

Goed slapen onderweg

“Het is belangrijk dat onze mensen onderweg goed kunnen slapen, want anders kunnen ze overdag hun werk niet goed doen”, stelt Van ’t Net. “Wij rijden twee keer per maand op Frankrijk, Spanje, Zweden, Duitsland, Frankrijk of Italië. Daarom heeft de auto ook standairco gekregen.” Het is al lang geleden dat Van ’t Net een Scania kocht, maar deze bevalt nu al goed. Ook de chauffeur is, na enige aarzeling vooraf, heel gelukkig met zijn verhuiswagen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie