Scania Silver Griffin voor Erik Groot
| 14:51 | Korneel Luth

Scania Silver Griffin voor Erik Groot

Dit is Scania ‘Silver Griffin’ nummer 079, die zeer recentelijk afgeleverd is aan Erik Groot uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Scania lanceerde vorig jaar de Silver Griffin, een limited edition van slechts honderd trucks voor klanten in de Benelux. De Silver Griffin combineert de Topline-cabine, talloze opties, de sterke V8-motor en een bijzonder design in zowel het interieur als het exterieur.

Voor Erik Groot

Eén van deze Silver Griffins, een R580-trekker, is afgelopen week afgeleverd aan transportbedrijf Erik Groot uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Wij belden met chauffeur Paul Ackermans, de nieuwe vaste chauffeur van deze truck. Hij wilde er graag meer over vertellen, te beginnen met de kleurstelling.

Paul: “We hebben de cabine-kleur veranderd naar onze eigen kleur, die is iets donkerder, maar voor de rest zijn alle Silver Griffin-details aanwezig. Alles wat je kan verzinnen zit er op. Ik ben nog bezig met lezen van het instructieboekje, haha! Het is echt een prachtige auto.” 

“Hij past ook helemaal in ons wagenpark. Bij Erik Groot hebben we nu twintig trucks. Die hebben allemaal de daglampen, vijf toplichtjes, verstralers, twee zwaailichten en andere details. Dat vind ik echt bijzonder, een uniforme look. En dat er zoveel aandacht aan de details besteed wordt aan een wat groter wagenpark. We zijn ook allemaal liefhebbers.”

Ginaf onthult 95-tonner
Paul Ackermans vertelt graag over zijn nieuwe Silver Griffin.

Euro 6 belangrijk

“Voor mijn werk is het belangrijk dat dit een Euro 6-truck is. Ik rij veel met reefer-containers en deze week moet ik bijvoorbeeld lossen achterin Tsjechië en via Oostenrijk weer terug. Als je dat met een Euro 3-truck doet, dat is niet te betalen qua maut-kosten. En bovendien mag je dan ’s nachts niet rijden in Oostenrijk.”  

shop
De truck is opgebouwd bij Steve’s Place, net als andere trucks uit de Erik Groot-vloot.

Scania kwam met de suggestie

“Deze auto is als uitbreiding gekomen en kan 380 volt krachtstroom leveren aan de koelmotor van de reefers, zodat die altijd kunnen blijven draaien. Want die koeling is belangrijk voor de levensmiddelen die we vervoeren”, vervolgt Paul. 

“Ik werk negen jaar bij Erik Groot. Toen er een andere auto moest komen, wist ik ongeveer wel wat ik wilde hebben. Scania kwam met de suggestie voor een Silver Griffin. Dat was mooie reclame voor hen, en leverde voor ons een prachtig mooie truck op.”

En zo is het maar net. Bovendien moet er hard gewerkt worden met de auto, en is het natuurlijk te gek om de hele week van huis te mogen zijn met zo’n bijzonder slagschip. 

Scania Silver Griffin voor Erik Groot
Het nummer 079 is geen toeval; dit is het geboortejaar van Pauls baas: Erik Groot.

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie