Scania R580 voor Swinkels
| 12:15 | Marco Bloem

Scania R580 voor Swinkels

Zware vierassige containertruck in King of the Road uitvoering

Gebroeders Swinkels Metaalrecycling B.V. uit het Zuid-Limburgse Heerlen nam onlangs een nieuwe Scania R580 in gebruik.Het bedrijf is voor Scania geen onbekende klant: in 2002 nam Swinkels de eerste Scania 164 met v8 met 580 pk in gebruik. Nu, 12 jaar later is opnieuw gekozen voor een 580 pk v8. De vierassige Scania is onder andere voorzien van een King of the Road pakket.

In 2002 nam Swinkels de eerste Scania met 580 pk in gebruik. Nu, 12 jaar en een serie fraaie Scania’s verder, is opnieuw gekozen voor de 580 V8 variant. Naast de toch al complete uitrusting is het nieuwe voertuig voorzien van het luxueuze King of the Road pakket. De Scania vestiging in Nuth leverde het voertuig af.

Ambassadeurs

“Swinkels is al vele jaren een trouwe Scania klant en een van de ambassadeurs van ons merk”, aldus Frank Segers, account manager bij Scania. “Ze hadden een van de eerste 730 pk versies toen die net uitkwam en ook nu hebben ze weer een indrukwekkende truck staan die ook nog eens aan de strengste milieunorm voldoet”. De comfortabele Highline cabine is voorzien van lederen stoelen en comfortverhogende accessoires. Daarnaast zijn er extra beugels, luchthoorns en zwaailampen gemonteerd. De R580 heeft een maximaal toegestaan gewicht van 36 ton, en is opgebouwd met een VDL 30-tons installatie voor het op- en afzetten van containerbakken.

Metaalrecycling

Bij Swinkels Metaalrecycling worden maandelijks vele tonnen gebruikte metalen verwerkt. Het werkgebied van Swinkels omvat heel Europa en het grootste deel van het transport wordt door Swinkels zelf uitgevoerd. Hiervoor beschikt het Heerlense bedrijf over trekker/opleggercombinaties en containerwagens met aanhanger. Swinkels kiest volgens een persbericht voor Scania vanwege de onverwoestbare betrouwbaarheid, het lage brandstofverbruik en de uitstraling in combinatie met Scania’s V8 motor.

Fotobijschrift: De nieuwe Scania Euro 6 V8 krachtpatser bij Swinkels Metaalrecycling; Volgens Scania één van de ambassadeurs voor de Scania V8-motor in Nederland. 
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie