*

Scania R410 en Volvo FH 420 Bouwheer
| 15:47 | Truckstar Redactie

Scania R410 en Volvo FH 420 Bouwheer

Twee nieuwe trekkers van de Zweedse merken voor Bouwheer Zeewolde: een Volvo FH 420 en een Scania R410.

Voor het zogeheten ‘one-way trailer-transport’ zijn er bij Bouwheer Zeewolde twee nieuwe trekkers op de dam gezet. Als eerste kwam twee weken geleden een fonkelnieuwe Volvo FH 420 4×2-trekker met Globetrotter XL-cabine. 

Scania R410 en Volvo FH 420 Bouwheer
Een nieuwe FH 420 met de grote Globetrotter XL-cabine.

Volvo FH geen verrassing

Wouter Bouwheer: “Deze truck is gekomen als vervanging van een oudere auto. Wij rijden graag Volvo dus wat betreft is deze nieuwe FH geen verrassing. Maar de goede verstandhouding met dealer Harbers in Harderwijk speelt ook een rol.”

“De nieuwe configuratie van de achterasreductie is voor ons ook belangrijk. In ons specifieke werk geeft dat een gunstig verbruik. We hebben gekozen voor de grote Globetrotter XL-cabine en het complete veiligheidspakkket. Voor de chauffeur zijn het cabine-interieur en deurpanelen in Performance Edition-uitvoering gekomen.”

Scania R410 SCR-only

Tegelijk liep er een bestelling voor een nieuwe Scania. Wouter Bouwheer: “Eigenlijk een vergelijkbare truck: een R410 met Topline-cabine.” 

Scania R410 en Volvo FH 420 Bouwheer
De Scania werd eveneens met de grootste cabine-variant besteld: de Topline.

“Dat hebben we gedaan omdat we de vergelijking met de andere merken te kunnen maken. In de markt zijn er goede verhalen over de R410 met SCR-only-motor. In ons geval kunnen we die nu met Volvo, en sinds kort ook met Mercedes vergelijken maar dan moet je wel een beetje dezelfde soort trucks hebben natuurlijk.”

“Deze Scania is geleverd door de Scania-dealer Nijkerk. Mariëlle Hoek heeft ‘m ons verkocht. Evenals de nieuwe Volvo is dit een zeer nette, strakke truck. Als ik er naar kijk, dan zie ik een schitterende auto. De lijnen in de voorkant komen erg mooi uit. Dat hadden we vantevoren niet zo verwacht”, aldus een trotse Wouter Bouwheer.  

Lees ook: 

Mooie Actros voor Bouwheer Zeewolde

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor al het Scania nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie