Scania primeurs in Hardenberg
| 17:56 | Truckstar Redactie

Scania primeurs in Hardenberg

Sterktste Euro 6 V8 en rijden met LNG-trucks tijdens Transport Compleet

Morgen gaat in Hardenberg de beurs ‘Transport Compleet’ van start, voorheen beter bekend als Carrosserie Vakdagen. Scania pakt in Hardenberg  groots uit. 

Vorig jaar presenteerde Scania Nederland de nieuwe Scania Streamline in Hardenberg. Dit jaar is de beurs in Hardenberg het podium voor een andere primeur: de sterkste Euro 6 achtcilinder ter wereld. Scania levert sinds het najaar van 2013 de Euro 6 V8-motoren in 520 en 580 pk uitvoering. De eerste exemplaren van de sterkste variant, de 730 pk Euro 6, verschijnen momenteel op de Nederlandse wegen. In Hardenberg staat er van die vermogensklasse een speciale uitvoering: een R730 ‘Passion for Power’ editie. 

Verder presenteert Scania Insurance in Hardenberg een nieuw verzekeringsproduct onder de naam ‘Transport Plus’. Financieel voordeel, minimale downtime en snelle afhandeling van schades zijn kernwoorden van dit product. 

Zelf rijden met Scania LNG

Op Hardenberg hebben bezoekers verder de mogelijkheid om op het grote parkeerterrein te rijden met een Scania LNG trekker. Bij de tent van LNG24 staat een trekker ter beschikking. “Bezoekers in Hardenberg kunnen zelf ervaren dat een LNG trekker qua performance, vermogen en rijgedrag niet onder doet voor een conventionele diesel. Daarom staan wij op de LNG Demodagen met een Scania LNG truck”, aldus Hans Binnendijk, product manager bij Scania Nederland. “We zijn op 19 maart ook één van de gastsprekers op het Truck van de Toekomst LNG symposium van Transport Compleet. Daar zullen we onder andere ingaan op de ontwikkelingen bij Scania op het gebied van LNG Euro 6, waarbij we kunnen putten uit de uitgebreide en jarenlange expertise die we zelf in huis hebben.”

De beurs is het bezoeken waard: naast de vele nieuwe producten die er te zien zijn staat de beurs bekend om de ouderwetse gezelligheid. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie