*

Scania P410 LZV-bakwagen
| 11:51 | Korneel Luth

Scania P410 LZV-bakwagen

Sanders Fritom uit Uden kreeg onlangs een Scania P410-bakwagen geleverd voor LZV-werk.

Het ging om de laatste Scania P410 uit een order van vier stuks: twee trekkers en twee bakwagens.

De trekkers worden ieder gecombineerd met twee citytrailers en de bakwagens ieder met een drie-assige trailer. De Scania’s worden ingezet voor LZV-werk in de bevoorrading van distributiecentra.

Chauffeurstraining

De chauffeurs van de nieuwe trucks worden via Scania Driver Services getraind en gecoacht. De training voldoet niet alleen aan code 95, maar ook aan Het Nieuwe Rijden (HNR) om de chauffeurs zo efficiënt mogelijk de nieuwe trucks te berijden.

Via Scania Driver Coaching worden de chauffeurs gevolgd om de aangeleerde rijstijl in de praktijk vast te houden.

Sanders Fritom koos bewust voor de 410 pk SCR-only motor. Deze 13 liter Euro 6-motor heeft in korte tijd een indrukwekkende reputatie opgebouwd als zuinige krachtbron.

Vier merken vergeleken

Bij de aanschaf zijn vier merken in beeld geweest die alle zowel op wegprestaties als op financieel zijn vergeleken. De trucks zijn geleverd door de vestiging Scania Veghel.

Sanders Fritom

Sanders Fritom rijdt met eigen auto’s, goed opgeleide chauffeurs, heeft geen overbodige overslagdepots en doet rechtstreekse levering in de Benelux en Duitsland.

Door alle onderdelen van het logistieke traject in eigen hand te houden, is de flexibiliteit van Sanders Fritom maximaal. Het familiebedrijf houdt zich bezig met fijnmazige 24 uur-distributie in de Benelux, warehousing en internationale groupage.

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie