Scania Limited Edition Silver Griffin
| 14:57 | Truckstar Redactie

Scania Limited Edition Silver Griffin

In mei komt Scania met een bijzondere V8 truck, de Silver Griffin. Van deze exclusieve Topline in Euro 6-uitvoering worden slechts 100 stuks gebouwd.

Scania speelt met de Silver Griffin in op de gevoelens van chauffeurs die, behalve aan efficiëntie en veiligheid, ook prijs stellen op exclusief design dat tot in de kleinste details is uitgewerkt. Wat je verwachten kunt? Een V8 Euro 6 trekker met 580 of 730 pk en twee of drie assen, luchtvering rondom, de nieuwe Scania vrijloop retarder en twee-pedaals Opticruise. Aan het chassis is ruimte voor maximaal 1.500 liter diesel op de tweeassers of 715 liter op de drieassers. De AdBlue-tank is netjes in het chassis verwerkt. Overigens moet het geen trekker zijn: de Limited Edition Silver Griffin is ook leverbaar als drie- of vierassige bakwagen voor elke toepassing.
Bij een bijzondere truck hoort een bijzonder interieur. Daarom hebben de premium luchtgeveerde Recaro stoelen verwarming en ventilatie om je altijd fit te houden. Airco is natuurlijk standaard en voor ’s nachts is er de Waeco dakairco. De portieren zijn verfraaid met LED-verlichting en elke Silver Griffin krijgt een Driver Package mee met kwaliteitsaudiosysteem en 19 inch kleurenscherm, een Prestige Package met volledig kleurendisplay en het Leather Package Black V8.

Buitenzijde

Van buiten zijn de sierlijsten en luchtroosters afgewerkt met een Brushed Black Metallic-look. Door de speciale zijpanelen met het unieke serienummer en Silver Griffin-logo blijft er geen ruimte voor twijfel: dit is een echte Limited Edition. Het ‘lighting package’ met xenon koplampen en LED-achterlichten brengen helder licht in de duisternis en elke Silver Griffin wordt uitgerust met hulpsystemen zoals Advanced Emergency Braking (AEB), Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning (LDW). “De zilverkleurige Silver Griffin straalt luxe uit en is exclusief. Het unieke design, het originele Scania Super-bordje en de Limited Edition-nummering in de zijkant van de spoiler maakt de Silver Griffin tot de enige echte King of the Road”, zegt de importeur.

Scania Limited Edition Silver Griffin

Scania Limited Edition Silver Griffin

Scania Limited Edition Silver Griffin

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie