7-litermotor
| 09:42 | Arjan Olsthoorn

Scania koppelt L-serie aan 7-litermotor

De L-serie met knielfunctie van Scania beschikt over alle capaciteiten die nodig zijn voor een truck die is ontworpen voor stedelijke gebieden. Met de introductie van de DC07-motor voor de L-serie neemt het draagvermogen nu toe met ongeveer 360 kilo. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende vermogens: 220, 250 en 280 pk.

 Met de introductie van de cabines uit de L-serie in 2017 drukte Scania een stevig stempel op het segment van stedelijke zware voertuigen. Dit was iets nieuws. Een gemodulariseerde vrachtwagen met lage instap en alle mogelijkheden die Scania karakteriseren. Maar die de chauffeur – en het instappen – naar straatniveau bracht. De L-serie biedt een uitstekende toegang tot de cabine en verlicht de fysieke belasting van de bestuurder. Terwijl die ook in staat wordt gesteld om in omgevingen met druk verkeer oog in oog met anderen te communiceren.

Lees ook over de Scania L-serie die Den Ouden Tanktransport onlangs in gebruik nam.

“Door de L-serie aan te bieden met onze 9-liter vijfcilinderlijnmotoren, richtten we ons aanvankelijk voornamelijk op bepaalde, iets zwaardere toepassingen,” zegt Stefan Lindholm, Senior Product Manager, Scania Trucks. “Maar wat echter al vanaf het begin werd aangenomen, werd later bevestigd. Er is ook vraag naar oplossingen op basis van de lichtere en flexibelere 7-litermotor.”

7-litermotor

Scania is nu begonnen met het aanbieden van de 7-liter motoren met zescilinders in lijn. Ook voor de cabines van L-serie met een lage instap. De combinatie is een perfecte match voor toepassingen waarbij vrachtwagens werken in dichtbevolkte stedelijke gebieden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie