Hako Autosmart
| 08:27 | Arjan Olsthoorn

Scania G 320 als mobiele showroom voor Hako Autosmart

Met de aflevering van een Scania G 320 4×2 Euro 6 door Scania Gaanderen zet Hako Autosmart uit het Gelderse Drempt een forse stap richting de toekomst. Waar de Scania van buiten op een normale bakwagen lijkt, blijkt de binnenkant ingericht als een showroom annex werkplaats.

“Met dit nieuwe vlaggenschip kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Klanten kunnen letterlijk voor de deur hun inkopen doen. Voorin de laadbak zijn zes 220 liter tanks gebouwd. Vanuit daar worden, uiteraard passend binnen wet- en regelgeving, shampoos en allesreinigers overgepompt”, zegt Hans Kooij. “Autosmart noemt dat het barrel for life principe; het scheelt verpakkingsmateriaal en gesleep met volle en lege jerrycans en levert daarmee een positieve bijdrage aan de milieudoelstellingen,” verklaart Hans.

Hako Autosmart

Waar de Scania van buiten ogenschijnlijk op een normale bakwagen lijkt, blijkt aan de binnenkant een compleet rijdende showroom annex werkplaats te zijn ingericht.

Scania ter vervanging
Oorspronkelijk was de nieuwe Scania bedoeld ter vervanging van de huidige bakwagen, maar ook deze blijft voorlopig dienst doen voor zoon Sander, die al enige tijd actief in het bedrijf. Vader en zoon hebben inmiddels hun eigen specialisatie. Hans is voornamelijk actief bij dealer-, poets-, en schadebedrijven, terwijl Sander zich meer richt op de transport en agrarische sector. ARS Carrosseriebouw uit Doetinchem leverde de opbouw en interieur. Het spuitwerk werd verzorgt door Benny de Wilde uit Vaassen, tenslotte is de belettering ontworpen en aangebracht door Bordbusters uit Huissen.

Hans Kooij, oorspronkelijk afkomstig uit de schadebranche, is inmiddels bijna 15 jaar actief als franchisenemer van AutoSmart. In het Verenigd Koninkrijk is het de grootste producent en marktleider op het gebied van professionele reiningings- en poetsmiddelen.

Scania G 320

Aan details geen gebrek bij deze Scania G 320.

Service
“Eigenlijk begint onze service waar die van anderen ophoudt. In de praktijk betekent het dat we standaard een zeer uitgebreid assortiment aan producten bij ons hebben. Van borstels, poetsmachines, hogedrukreinigers tot aan nozzle’s en spuitlansen, Hako Autosmart heeft het. ‘One stop shopping’ in een optimale vorm.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie