| 15:08 | Marco Bloem

Scania Euro 6 met grote tanks voor Vlastuin

6×2 trekker met geoptimaliseerde brandstofcapaciteit

G. Vlastuin Transport in Renswoude heeft een nieuwe Scania V8 Euro 6 in gebruik genomen. De R 520 LA6x2/4MLB is voorzien van Scania’s Euro 6 achtcilinder en is uitgevoerd met een 890 liter brandstoftank aan het chassis en een 76 liter AdBlue tank binnen het chassis. Dit laatste is af-fabriek geleverd en bespaart ruimte aan het chassis.

Extra brandstof

De genoemde aanpassingen stonden in het teken van het verhogen van de brandstofcapaciteit in combinatie met de drie-assige uitvoering van de Euro 6 trekker. Zo zijn de accu’s naar de achterzijde van het chassis geplaatst in een kist. De spatborden aan de voorzijde van de voorloopas zijn gedemonteerd en er zijn zowel links als rechts brandstoftanks gemonteerd. Deze functioneren als spatbord voor de voorloopas en hierdoor heeft de voorloopas trekker met een schotelhoogte van 1 meter toch een brandstofcapaciteit van maar liefst 890 liter.

De nieuwe Scania is met bovengenoemde aanpassingen beter toegesneden op het werk dat Vlastuin met deze trekker zal uitvoeren; het transport van exceptionele transporten door heel Europa.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie