Samenwerking Scania en Wabco
| 15:02 | Truckstar Redactie

Samenwerking Scania en Wabco

Scania kondigt een samenwerking aan met Wabco voor het aanbieden van een in de truck geïntegreerd bandenspannings-controlesysteem.

Scania kan vanaf nu het Wabco OptiTire-systeem instaleren en in de boordcomputer van Scania trucks integreren. Het systeem geeft de chauffeur real-time inzicht in de bandendruk en -temperatuur en waarschuwt wanneer er afwijkingen worden geconstateerd.

Deze vroegtijdige waarschuwingen kunnen veel ongemak, stilstand, klapbanden, gevaarlijke verkeerssituaties en aanzienlijke kosten voorkomen. 

Samenwerking Scania en Wabco
Met het systeem heb je het als chauffeur vroegtijdig in de gaten als er iets niet goed dreigt te gaan met een band.

Bandenpech is grote ellende

Het is helaas een bekend beeld: een truck met bandenproblemen op de vluchtstrook met daarachter een flinke file. Veel van dit leed kan worden voorkomen door een regelmatige bandencheck en dat is exact wat OptiTire real-time en continu doet.

Alle banden worden voortdurend gemonitord om zo afwijkingen in de druk te constateren. Naast het voorkomen van ongeplande stilstand helpt de juiste bandendruk ook om het brandstofverbruik, en daarmee CO2 uitstoot te verlagen. De chauffeur krijgt de meldingen – geïntegreerd in het Scania-systeem – op het dashboard te zien en kan direct actie ondernemen.  

Lees ook:

Klapband veroorzaakt opnieuw ravage

Oost-Europese trucks slecht uitgerust

Altijd de juiste spanning

 

Klik hier voor al het Scania nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie