Safety Deal tegen ladingdiefstal
| 16:38 | Truckstar Redactie

Safety Deal tegen ladingdiefstal

Een nieuwe website moet transportondernemers en chauffeurs beter bewust maken van wat er mogelijk is op het gebied van ladingdiefstalpreventie.

Terwijl minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten goedkeurend toekeek, ondertekenden vertegenwoordigers van het Verbond van Verzekeraars, TLN en EVO de Safety Deal Transportcriminaliteit. Ze willen het aantal ladingdiefstallen onder andere terugdringen door ondernemers en chauffeurs op het belang van preventieve maatregelen te wijzen via de website www.preventieinzicht.nl.

De nieuwe website bevat een  gratis e-learningmodule waarmee ondernemers en chauffeurs kunnen testen wat ze weten van diefstalpreventie. “Deze vorm van criminaliteit maakt de transportwereld en mij als minister boos”, sprak Opstelten, die zich voor de gelegenheid als zeilensnijder voordeed. ,,Je blijft gewoon van andermans spullen af. Punt uit.”

Als je met de e-learning module je theoretische kennis bijspijkert en oefeningen doet, krijg je direct tips en suggesties om diefstallen zoveel mogelijk te voorkomen. Via dezelfde website kun je bovendien gemakkelijk in contact komen met preventieadviseurs van verzekeringsmaatschappijen.

Reden tot actie is er zeker: ladingdiefstal levert binnen ons land jaarlijks een schadepost op van tegen de € 350 miljoen en het aantal aangiften – inclusief pogingen tot diefstal – steeg in van 287 in 2012 tot 432 in 2013. Een ladingdiefstal levert gemiddeld 100.000 euro schade op; de kosten voor gestolen materiaal, bedrijfs- en vervolgschade niet meegerekend. Zeilensnijders zorgen voor de grootste ellende, zo blijkt uit de aangiften.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie