| 17:54 | Robert Servaas

Rutte Groep neemt drie Iveco’s in gebruik

Youri Rutte van de Rutte Groep heeft onlangs de sleutels van een drietal unieke IVECO’s in ontvangst mogen nemen uit handen van Adriaan Doorduin (IVECO NLS). Het Amsterdamse bedrijf heeft twee Iveco’s Stralis X-Way 10×4 met Stetter betonmixer en een Iveco Trakker 10×4 met een Hyva haakarm in gebruik genomen.

Adriaan Doorduin spreekt van een mijlpaal: “Vorig jaar september spraken we nog over één mixer en inmiddels is de derde nu afgeleverd. De vierde wordt binnen zes weken verwacht op locatie. Het is uniek om een opstart van een nieuwe activiteit binnen een bedrijf van dichtbij mee te maken en zo snel te kunnen doorgroeien.” Rutte Groep heeft met Iveco een perfecte samenwerkingspartner om meer betonpuin te gaan verwerken tot circulair cement. “Zij bouwen voertuigen die wij met hen afspreken en de prijs/kwaliteit en service is goed”, aldus directeur Youri Rutte.

De nieuwe IVECO Trakker met haakarm wordt ingezet voor het vervoer van bakken met betonpuin naar de “Smart Circular Products” locatie van de Rutte Groep in Zaandam. Op deze locatie wordt het betonpuin verwerkt. De Trakker 10×4 beschikt over een GVW van 47 ton en is door Derkx & Davidson in Haarlem voorzien van een 30 tons Hyva haakkraan. Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 13 dieselmotor, met een vermogen van 500 pk en een koppel van 2300 Nm. De IVECO Stralis X-Way 10×4 beschikt over een GVW van 49 ton en heeft een eigen gewicht van minder dan 17 ton. De opbouw van de Stetter betonmixer is verzorgd door Boogert Service in Nieuwerkerk. Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 11 dieselmotor, met een vermogen van 460 pk en een koppel van 2150 Nm.

Zo’n 65 jaar geleden werd de Rutte Groep opgericht en specialiseerde zich sinds de oprichting op het vervoer van materiaal en materieel voor gemeente Amsterdam. Het bedrijf is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de Grond-, Weg- en Waterbouw. Vanaf 1998 is het bedrijf zich ook gaan specialiseren in het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen, op dit moment is de Rutte Groep marktleider in het plaatsen hiervan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie