Ruim zeventig vluchtelingen dood in bakwagentje
| 13:19 | Truckstar Redactie

Ruim zeventig vluchtelingen dood in bakwagentje

In Oostenrijk zijn 71 dode vluchtelingen uit een kleine truck gehaald:59 mannen, acht vrouwen en vier kinderen, allen afkomstig uit Syrië.

Het drama is ontdekt in de deelstaat Burgenland op het stuk tussen A4 Neusiedel en Parndorf, waar een Sloveense Volvo FL met panne op de vluchtstrook stond. Volgens autosnelweg-exploitant Asfinag stond het vrachtwagentje er al een dag. De vluchtelingen zijn mogelijk al eerder gestorven, toen het bakwagentje nog in de buurt van Boedapest was. Door de warmte waren de lichamen al aan het ontbinden. Daarom heeft de politie de truck eerst naar een gekoelde hal gebracht alvorens men de gruwelijke lading is gaan lossen. De bestuurder is spoorloos. Imiddels zijn drie Hongaren in hun land aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze misdaad.

 

Geen lucht

Een dag eerder is bij Bruck an der Leitha in Neder-Oostenrijk een bakwagentje aangehouden met niet minder dan 34 vluchtelingen aan boord. Die hadden meer geluk, ook al brachten ze het er maar net levend vanaf. Volgens één van hen waren ze met zo velen in de laadruimte geperst, dat ze nauwelijks lucht kregen. De chauffeur is zonder te stoppen van de Servische grens naar Oostenrijk gereden. De noodsignalen van zijn ‘lading’ negeerde hij gewoon. Onder de vluchtelingen bevonden zich ook kleine kinderen.

Parkeerruimte

Intussen heeft de politie in Zuid-Duitsland al zoveel kleine trucks en busjes in beslag genomen die als voertuigen voor mensensmokkel werden gebruikt, dat zij er extra parkeerruimte voor moet huren. De wagens vormen bewijsmateriaal als het tot een rechtszaak tegen de smokkelaars komt en moeten daarom blijven staan, maar de afgesloten terreinen van de politie zijn helemaal vol.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie