hobur
| 10:32 | Robert Servaas

Rootselaar gaat weer tanktrailers bouwen met overname Hobur

Tankbouw Rootselaar B.V. uit Nijkerk heeft de tanktrailer-activiteiten overgenomen van Hobur-Twente. Hobur in Almelo is enkele jaren geleden in Chinese handen overgegaan, maar is in december failliet verklaard. Hierna is Rootselaar met de curator tot overeenstemming gekomen over de overname van de fabriek, het personeel en het onderhanden werk.

De productie is op 4 januari weer hervat en de eerste aerosol tanktrailers voor de UK rollen binnenkort de fabriek uit. Ook blijft de fabriek onder verantwoordelijkheid van Tankbouw Rootselaar het gebruikelijke onderhoud uitvoeren.

In het verleden bouwde Rootselaar ook zelf tanktrailers en met de overname krijgt deze activiteit een nieuwe impuls. De nadruk zal liggen op lichtgewicht-hoogvolume tanktrailers. Met Rootselaar’s kennis van hoge sterkte duplexmaterialen kunnen grotere volumes met minder onderhoud worden aangeboden. Dergelijke ontwikkelingen zullen de Total Cost of Ownership voor de gastrailers belangrijk reduceren.

Internationale tankbouwers

Tankbouw Rootselaar B.V. is een onderdeel van The RootselaarGroup. Het bedrijf begon in 1957 met het bouwen van kleine propaantanks. Tegenwoordig is het een specialist met internationale oriëntatie op het gebied in hogedrukvaten, met dochterbedrijven in onder meer Azië en het Midden-Oosten, maar nog altijd gevestigd in geboortestad Nijkerk.

Trailers met een reputatie

Volgens Wim van Rootselaar, CEO van The RootselaarGroup, vormen de overgenomen activiteiten een mooie aanvulling op het huidige portfolio: “Hobur’s hoogwaardige tanktrailers hebben een reputatie die past in de filosofie van ons bedrijf. Elke transporteur van vloeibare gassen, maar ook iedere automobilist kent wel de indrukwekkende trailers met het bekende Hobur-beeldmerk. Het is een voorrecht om de productie ervan te mogen doorzetten”.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie