Roemeense dieseldief-bende gepakt
| 12:40 | Truckstar Redactie

Roemeense dieseldief-bende gepakt

De Duitse politie heeft een uitgekookte Roemeense bende dieseldieven opgepakt.

Zelfs de Duitse politie-beambten – die toch echt wel wat gewend zijn – waren verbaasd over de ingenieuze manier waarop de Roemenen te werk gingen.

Tijdens een surveillance ontdekte de politie drie Roemeense trucks op de verzorgingsplaats Im Weidenfeld aan de A61. Op het eerste gezicht leken het gewoon trucks van een Roemeens transportbedrijf te zijn. Maar deze auto’s bleken tot meer in staat te zijn dan alleen het verrichten van transporttaken.

Omgebouwd voor het stelen van diesel

“De trucks waren omgebouwd voor het stelen van diesel”, zegt politie-beambte Helmut Zirfas van de politie Koblenz tegen het Duitse Bild. “Bij een normale controle zou je dit alleen met de grootst mogelijke moeite, of puur toevallig ontdekken”.

Toch vielen de Roemenen vielen door de mand. De agenten van de surveillance-eenheid vonden de drie trucks verdacht voorkomen en gingen op onderzoek uit. Bij een Zwitserse truck, naast één van de Roemenen lag tevens een plasje diesel. De Roemenen hadden zojuist honderd liter uit de tank van de Zwitser overgepompt terwijl de chauffeur zijn pauze maakte.

Vervolgens bleek onder de Roemeense trucks, achter de uitlaat, een heuse pomp te zitten. De aansluiting bleek de holle bevestigingsbeugel van het achterspatbord te zijn, waar een simpele dop af kon. Zo kon de diesel rechtstreeks in de eigen dieseltank gepompt worden.

In totaal werden zes Roemenen aangehouden. Van de trucks werden de pomp-instalaties verwijderd.

Roemeense dieseldief-bende gepakt
Onder de Roemeense trucks was een pomp geïnstaleerd. (Foto Duitse politie)

Roemeense dieseldief-bende gepakt
Aan de rechterzijde was bleek dit de vulopening te zijn. (Foto Duitse politie)

Roemeense dieseldief-bende gepakt
Dopje er op, en geen haan die er naar kraait. Totdat de Duitse Autobbahnpolizei op onderzoek uit ging. (Foto Duitse politie)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie