Daniel Pijnacker
| 15:09 | Bert Mateboer

Robuuste Iveco Trakker 8×6 voor Daniel Pijnacker B.V.

Decennialang is Daniel Pijnacker B.V. uit Kollum al actief in de grond, weg- en waterbouw en rijdt het met Iveco. Sinds kort is het bedrijf eigenaar van een nieuwe, robuuste Iveco Trakker 8×6. Daarmee gaat het bedrijf vol kracht de ruwe terreinen op.

Door een extra liftas bedraagt het netto laadvermogen 17,5 ton, ondanks dat er een Epsilon Z-kraan met grote grijperbak en een driezijden kipper met hydraulische afdekkleppen op gemonteerd zijn. De nieuwe Trakker van Daniel Pijnacker B.V. is door Iveco geproduceerd en door het Italiaanse bedrijf ST trucks voorzien van een extra liftas, waardoor het netto laadvermogen is gestegen naar 17,5 ton. Sjouke Henstra vertelt als Administrateur en KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) Coördinator bij Daniel Pijnacker hierover: “Door deze extra as kunnen we zo’n 20% meer grond, zand en puin vervoeren. De Trakker wordt onder andere ingezet voor wegen- en waterbouwkundige werkzaamheden en dan hebben we het extra laadvermogen écht nodig.”

Sperdifferentieel
De Iveco 8×6 is uitgerust met een 13-liter motor, waarmee Team de Rooy in De Dakar Rally rondrijdt, in combinatie met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak. Hun vorige wagens waren handgeschakeld, maar het bedrijf kiest nu voor het eerst voor een automatisch aangedreven Trakker. De nieuwe Iveco beschikt over de unieke eigenschap dat alle assen zijn uitgerust met een sperdifferentieel. Hierdoor kan de chauffeur afzonderlijk de assen links en rechts aan elkaar vastzetten. Tevens is hij ook in de mogelijkheid om de voor- en achteras vast te zetten, zodat hij het snelheidsverschil op alle wielen kan beperken.

De Iveco Trakker beschikt over een Epsilon opvouwbare Z-kraan en een driezijden kipper met hydraulische afdekkleppen. De opbouw is verzorgd door de firma Rondaan, dealer van Palfinger Nederland. Daarnaast is de nieuwe vrachtwagen uitgerust met 410 pk, waardoor de chauffeur over alle power beschikt die nodig is op het ruwe terrein. Vanwege die power heeft Daniel Pijnacker ook voor Iveco gekozen. Sjouke Henstra licht hierover toe: “Wij zijn erg blij met onze nieuwe terreinwagen die een robuuste, frisse uitstraling heeft. Door onze laatste aanwinst kunnen we weer jaren vooruit.”

Samenwerking
Op basis van alle goede ervaringen, de hoge betrouwbaarheid en het vertrouwen in Iveco en Cornelis Bedrijfsauto’s heeft Daniel Pijnacker besloten om de aanschaf van een nieuwe Trakker 8×6 te voltooien. Tijdens het aankoopproces was de chauffeur er nauw bij betrokken. Hij wilde het liefst een Iveco. Daardoor was de keuze voor Daniel Pijnacker simpel. Hierdoor wordt de succesvolle formule ook dit decennia met plezier verlengd, wat een beloning betekent voor alle monteurs van Cornelis Bedrijfsauto’s. Jan Terpstra, licht dit toe: “Zij zorgen immers voor de hoge inzetbaarheid van de Trakker. Het is een kroon op hun werk dat Daniel Pijnacker opnieuw voor ons heeft gekozen.”

Daniel Pijnacker

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie