| 16:43 | Bert Mateboer

RKG eerste met standairco voor Volvo FH4

RKG uit Haps brengt als eerste een standairco op de markt die ingebouwd kan worden in een Volvo FH. De standairco Kompressor III komt in de plaats van het glazen dakluik.

Volvo heeft zich altijd verzet tegen het inbouwen van een standairco op de plaats van het dakluik omdat het dakluik volgens Volvo is bedoeld als ontsnappingsluik. Volgens Henk van Mil van RKG uit Haps is nu echter gebleken dat er geen wettelijke basis is voor de eis van een ontsnappingsluik. Daarom ziet hij geen belemmeringen om de standairco op de markt te brengen. Volgens hem is er veel belangstelling voor.

De standairco voor de Volvo FH4 is ontwikkeld door het Zuid-Amerikaanse merk Viesa en wordt geproduceerd in Italië. Met een gewicht van 14 kilo is het volgens Henk van Mil de helft lichter dan vergelijkbare standairco’s van andere merken. Met uitzondering van de koeltechnische elementen is de airco geheel gemaakt van kunststof en kan het heel netjes worden gemonteerd op een adapterplaat die in het dakluik wordt geplaatst.

De Kompressor III heeft 1100 watt koelvermogen en een gemiddeld stroomverbruik van 13 amp. De prijs inclusief toebehoren en inbouwkit is €1776,- excl BTW. Volgens Van Mil kan de standairco door iedere garage of werkplaats worden ingebouwd en neemt het inbouwen niet meer dan drie uur in beslag.

 

4 Reacties
  1. Beste Jaap,

   Neem contact op met RKG haps over de inbouw airco. Zij zijn de leverancier en kunnen je vast verder helpen.
   R.K.G. Haps
   Kalkhofseweg 2
   5443 NA Haps
   Tel: 0485 – 372 091

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie