Iceman
| 10:40 | Arjan Olsthoorn

Ristimaa’s Iceman naar Truckstar Festival

Vorig jaar presenteerde Juha Ristimaa een showtruck die iedereen versteld doet staan door de aandacht voor details en het mooie spuitwerk: de ‘Iceman’. Deze waanzinnige showtruck is te bewonderen tijdens het 40e Truckstar Festival!

Met de opbouw van deze truck, gebaseerd op een Scania S650, begon Juha al in 2019. De planning was dat hij in 2020 klaar zou zijn. Die planning klopte, maar corona gooide roet in het eten. Van het idee om met de truck allerlei internationale truckshows af te gaan, kwam natuurlijk niets terecht. Juha maakte echter van de nood een deugd door de extra tijd die hij kreeg te gebruiken om de nieuwe truck nog verder te perfectioneren. Toen de truck helemaal af was, hadden Juha en zijn medewerkers er maar liefst 2.500 manuren in gestoken. Misschien is dat wel een internationaal record wat betreft de tijd die er aan het opbouwen van een truck is besteed.

Kimi Räikkönen

Het idee voor het thema van de truck ontstond toen Juha in het Italiaanse Monza voor het eerst in zijn leven een Formule 1-race bijwoonde. Hij was onder de indruk van de onderkoelde manier waarop coureur Kimi Räikkönen zich presenteerde. Vanwege zijn koele, no-nonsense gedrag heeft Kimi de bijnaam ‘Iceman’. In de wereld van de autosport is hij een levende legende. Hij startte zijn carrière in de Formule 1 in 2001 en werd in 2007 wereldkampioen met een Ferrari. In 2021 kondigde de Fin zijn afscheid van de Formule 1 aan. Juha heeft grote bewondering voor Kimi en besloot hem en zijn stijl als thema te nemen voor de nieuwe Ristimaa-truck.

Samen met Juha Sillanpää en Veijo Rintala van Custom Parts werd de truck verder uitgewerkt. Het maken van de verschillende onderdelen die Perttu had bedacht, was niet eenvoudig, want voor de meeste delen moest een mengeling van aluminium koolstofvezel en roestvrijstaal worden gebruikt. Vrijwel alle extra delen – zoals de bullbar, die prachtig is geïntegreerd met de grille – zijn met de hand gemaakt.

Koop nu: tickets voor het Truckstar Festival op 30 & 31 juli op TT Circuit in Assen

Voor de afbeeldingen in special paint heeft Perttu geput uit de rijke historie van coureur Kimi: zijn 21 overwinningen in de Formule 1 en zijn wereldkampioenschap in 2007. Het kleurenschema van de truck is samengesteld uit de kleuren van de teams waarvoor Kimi heeft gereden. De basiskleur is een agressief Candy-rood.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie