Rijverboden in Italië
| 14:44 | Truckstar Redactie

Rijverboden in Italië

Opnieuw wordt het vrachtverkeer in Italië gehinderd. Vanwege de harde wind hebben de Italiaanse autoriteiten een aantal rijverboden voor vrachtwagens ingesteld.

Op de A12 is een wegvak afgesloten voor trucks tussen het knooppunt met de A7 en Sestri Levante. Er geldt eveneens een rijverbod op de A14 tussen Giulianova en San Benedetto del Tronto, en op de A26 tussen Voltri en Masone.

Verder sneeuwt het in grote delen van Italië en zijn er daarom lokaal enkele wegen dicht en gelden er lokaal meer rijverboden voor trucks. De sneeuwval zorgt daarnaast voor vertragingen en dat geldt ook voor de harde wind. Kijk voor real-time informatie op: Autostrade per l’Italia. Het sneeuwt tevens in de Franse Alpen, dus ook daar kunnen vertragingen verwacht worden. 

Verlaging toltarieven
Overigens lijken de stakingen en wegblokkades van chauffeurs een week geleden een zeker succes gesorteerd te hebben. De Italiaanse regering heeft laten weten de toltarieven met 170 miljoen euro te verlagen, om transportbedrijven te ontzien. De chauffeurs staakten ook tegen de hoge dieselprijs.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie