Rijden we nog wel buitenland?
| 14:11 | Truckstar Redactie

Rijden we nog wel buitenland?

Nederland is klein, je zit zo in het buitenland. Maar rijden we daarom ook veel internationaal?

Traditioneel had je in Nederland een groep binnenlandchauffeurs en een groep buitenlandchauffeurs, plus een groepje dat daar een beetje tussenin zwierf. Maar de invoering van de digitale tachograaf en de opkomst van de lage lonen-chauffeur hebben het (internationale) transport in Europa aardig op de kop gezet. Hoe liggen de verhoudingen nu?

Om daar enigszins een beeld van te krijgen, plaatsten we een poll op onze website en vroegen we naar hoe jullie jezelf zien.

Buitenland
Maar liefst vijftien procent van alle 2643 respondenten zegt buitenlandchauffeur te zijn en alleen maar verre ritten te rijden.

Nog eens 21 procent zegt buitenlandchauffeur te zijn maar ook wel eens een dagje binnenland te doen, terwijl acht procent zegt te rijden op bestemmingen in Nederland, België het Roergebied en vergelijkbare gebieden.

Bijna de helft gaat dus met grote regelmaat de grens over.

Binnenland en nooit thuis
Maar er zijn ook chauffeurs die de grenzen niet overkomen en toch nooit thuis zijn. Zes procent zegt binnenlandchauffeur te zijn en de hele week, of bijna de hele week van huis te zijn.

Binnenland
Verder zegt 23 procent hoofdzakelijk binnenland te rijden, met af en toe een uitstapje over de grens, en praktisch iedere nacht thuis te zijn.

27 procent zegt alleen maar het echte binnenlandwerk te doen en gewoon iedere avond lekker thuis te zitten.

Deze uitkomsten geven aan dat in ieder geval onder bezoekers van Truckstar.nl nog lekker wat buitenland gereden wordt, maar ook dat er een goeie verscheidenheid is. Want in het binnenlandwerk kun je eveneens een mooie en uitstekende baan hebben, of bijvoorbeeld als jonge chauffeur waardevolle ervaring opdoen. Bovendien kan de afwisseling van binnenland en buitenland het werk extra veelzijdig maken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie