Ridders van de Weg onderscheiden
| 12:46 | Truckstar Redactie

Ridders van de Weg onderscheiden

Op zaterdag 29 september zijn honderden chauffeurs door transportverzekeraar TVM geridderd.

TVM reikt ieder jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst de zogeheten Ridder van de Weg-onderscheidingen uit aan chauffeurs die schadevrij hebben gereden. Want dat het altijd maar goed gaat op de weg, is geen vanzelfsprekendheid. Er komt iedere dag behoorlijk wat geduld en vakmanschap aan te pas om zonder ongelukken en problemen een zware truck door het land (en Europa) te sturen.

Prestaties
Dit jaar waren er 378 chauffeurs die de zilveren onderscheiding kregen. Daarvoor had TVM schaatscoach Gerard Kemkers ingezet van de TVM-schaatsploeg, iemand die een goede prestatie wel weet te waarderen. Deze chauffeurs hebben vijf jaar schadevrij gereden, een presentje waard!

Goud
Maar van sommigen is de prestatie knapper: 113 Gouden Ridders hebben tien schadevrije jaren op hun naam staan. Zij kregen hun onderscheiding uit handen van een ander belangrijk persoon: een enthousiaste staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma.

Diamant!
En dan waren er ook nog de Diamanten Ridders van de Weg: acht chauffeurs die maar liefst twintig schadevrije jaren achter de rug hebben. Ook zij werden in het zonnetje gezet, kregen ruime aandacht en enkele cadeaus.

De presentatie van de dag was in handen van Nicolette van Dam, die dat bijzonder leuk, en gevat deed. Verder was de TVM-schaatsploeg aanwezig voor handtekeningen en foto’s!

Een ander noemenswaardig moment was het allereerste Zilveren Ridderpaar ooit. Eigenrijders Anton en Betsie Leferink uit Leusden (vrienden van het Truckstar Festival met hun prachtige Scania Silver Cat), kregen beiden het zilveren eremetaal opgespeld en de zilveren oorkonde.

Ridders van de Weg onderscheiden

TVM begon in 1966 met het ridderen van chauffeurs die schadevrij rijden. TVM motiveert hiermee het vakmanschap van de chauffeur.

Openingsfoto: Twintig jaar schadevrij onderweg, dat betekent de diamanten onderscheiding!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie