Robert van Herk
| 05:00 | Rik Werner

Reportage: de droom van Robert van Herk wordt werkelijkheid

Een zesassige combi was altijd de droom van Robert van Herk maar als je containers rijdt, heb je niets aan een combi. Dat werd anders toen Robert overstapte op bloemen en planten. Toen bleek de combi de ideale combinatie.

Het is vrijdagmiddag als de Scania R450 Topline bakwagen met schamelaanhanger aan het dock in Rijnsburg staat geparkeerd. Maar voor Robert van Herk (23) is het nog geen weekend. Hij is druk bezig de lijst bloemen en planten samen te stellen die hij volgende week weer hoopt te verkopen. Na een paar jaar in de containers te hebben gereden maakte hij de overstap naar de bloemen en planten. En dan niet alleen het transport ervan maar ook de verkoop er nog bij. ,,Waar ik het vroeger verdiende met kilometers maken zijn die kilometers nu juist allemaal extra kosten,’’ legt Robert uit. ,,Het liefst rijd ik zo min mogelijk kilometers om de auto leeg te krijgen. We werken er iedere week aan om een zo optimaal mogelijk assortiment mee te nemen en de winkels zo dicht mogelijk bij elkaar te vinden.’’

Robert van Herk

Gelijkenissen

Wie goed kijkt ziet wel meer gelijkenissen met de eerdere Scania R500 van Robert. Ook de opbouw van de lampen is nagenoeg hetzelfde. Alleen de hoge bumper heeft plaatsgemaakt voor een laag type met daarin vier ingezaagde lampen. En de velgen zijn nu niet in wit met blauw gespoten maar glanzende alcoa’s. Bij het openen van de cabinedeur is het niet anders. Special Interior verbouwde het bovenbed boven de voorruit. ,,We rijden heel de week met zijn tweeën en zo heb je twee goede bedden en voldoende kastruimte.’’ Het interieur is bekleed met blauw pluche gecombineerd met blauw en wit leer. Een ouderwets driespaaks stuur maakt het geheel af.

Robert van Herk

Lees het hele verhaal in Truckstar nummer 9. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Koop hem in de winkel of bestel ‘m hier online.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie