| 07:11 | Bert Mateboer

Renault vernieuwt TCK-range

Renault Trucks heeft de TCK-range vernieuwd. De T-, T High-, C- en K-modellen hebben een assertievere en modernere uitstraling gekregen. Ook het interieur is aangepast.

De voorzijde van de trucks is iets gestroomlijnder gemaakt en biedt nu de mogelijkheid de huisstijl van het transportbedrijf beter tot uiting te laten komen: meerdere delen van het front kunnen nu in een kleur naar keuze kunnen worden gespoten. De verlichting aan de voorkant is volledig vernieuwd met behulp van LED-technologie. Dat heeft niet alleen als voordeel meer lichtopbrengst, maar maakt het ook mogelijk meer verlichtingsfuncties in een compactere unit te verwerken. Over de bovenkant van de lampen is een deflector aangebracht. Ook is de grille opnieuw ontworpen, het Renault-logo op de grille is een stuk groter geworden.

Comfortabel  interieur

In het interieur ligt de nadruk op het comfort van de chauffeur. De nieuwe Renault Trucks hebben een nieuwe stuurwielverstelling die in drie richtingen te verstellen is, met een intuïtieve voetbediening en een startknop zonder sleutel. Zo kan de chauffeur het stuurwiel eenvoudig en snel aanpassen. Door het verdwijnen van het contactslot met sleutel is er meer vrije ruimte rondom de stuurkolom voor de benen.

Het basisbed is verbeterd door de dikte en de dichtheid van de matras te vergroten en het aantal veren te verdubbelen. Ook is er een topper toegevoegd.

De ontwerpers van Renault Trucks hebben daarnaast voor grotere opbergruimtes gezorgd en speciale opbergmogelijkheden voor telefoons of tablets toegevoegd, met centrale USB-laadpunten binnen handbereik. In de nieuwe dashboardlade kunnen nu met gemak A4 documenten zoals vrachtbrieven worden opgeborgen.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie